Sypké ingredience smícháme, do důlku dáme vejce a rozdrobíme tuk. Vypracujeme těsto a necháme 1/2 hod. odležet. Vyválíme placku 3 mm silnou a vykrajujeme cukroví. Pak slepujeme marmeládou či krémem. Navrch cukroví nezdobíme.
2
Čím použijeme hrubší kokos tím jsou střapáče střapatější a hezčí. Velmi dobré cukroví a na pohled odlišné.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
František Brusák
|3. 12. 2006 09:51
...tuhle náplň vyzkouším.Tuhle náplň dělám do Išských dortíků akorát místo 1lžíce kakaa tam dávám lžíci zavařeniny (marmelády).
František Brusák
|3. 12. 2006 09:46
My střapáče nepoléváme protožej e mnoho jiného cukroví polévaného a tou polevou zanikne ta jejich střapatost.Čím hrubší kokos tím hezčí střapáče.
Indiánka
|18. 12. 2005 01:18
Hm, a my toto hezké cukroví ještě zdobíme polevou a kokosem a oříšky a nádivku děláme takovouhle: 120 másla, 120 g cukru, 1 vejce, 1 lžíce kakaa, 80 g mletých ořechů, rum dle chuti a hustoty nádivky - vejce být nemusí. co kdyby salmonelka. A děláme ho každý rok, moc nám chutná. Jak dlouho se peče fakt nevím, podle oka, až se mi zdá, že začíná malinko někde tmavnout víc než je těsto samo, peču na 180°C.
Míša
|8. 12. 2005 17:35
ahoj,bud mi neco uslo,nebo jste tam nenapsali jak dlouho a na kolik stupnu se to pece.jinak to vypada opravdu zajimave,urcite vyzkousim.hezke svatky