• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Štramberské uši
Napište svůj komentář k receptu

Štramberské uši

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štramberské uši
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 80
      g med
    • 3
      ks vejce
    • 0,50
      lžíce kakao
    • 0,50
      ks citronová kůra z
    • 3
      lžička skořice
    • 4
      ks hřebíček
    • 0,25
      balení anýz
    • 1
      špetka badyán
    • 1
      špetka fenykl
    • olej na vymazání plechu + hrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Koření pomeleme a společně s cukrem, kakaem a kůrou smícháme dohromady s moukou. Přidáme tekutý med a rozkvedlané vejce. Vypracujeme těsto, vložíme do mikroténového sáčku a v chladničce necháme do druhého dne. Druhý den těsto tence vyválíme a vykrajujeme kolečka o průměru 8-10 cm. Ukládáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
2
Pečeme v mírně vyhřáté troubě a když jsou okraje slabě růžové, velmi rychle špachtlí sundáváme z plechu a ihned, ještě horké na jedné straně zmáčkneme k sobě, jakoby do tvaru ucha, či takového kornoutku a vložíme do malé 2-5 cl odlivky z hrubšího skla, aby nepraskly, kde bude držet tvar a necháme vychladnout. Musíme ale po vytažení z trouby pracovat opravdu velmi rychle, jinak se kolečka lámou a nejdou svinout k sobě. Vychladlé ukládáme do krabice, jsou tvrdé, nelekáme se, za asi pět dnů změknou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prasečí uši

Prasečí uši

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Kuřecí uši

Kuřecí uši

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hali | 18. 12. 2007 17:29

    A kde se da koupit badyan, nebo cim se da nahradit?

  • Maruš | 15. 12. 2006 18:59

    Uši jsem dnes upekla a čekají v krabici na to,až změknou.Chtěla bych jen dodat,že po vytažení z lednice jsem těsto nechala asi dvě hodinky v kuchyni v teple,šlo dobře rozvalovat,nebylo tak tuhé a doporučuji na plech dát papír na pečení,kolečka po upečení jdou brát přímo rukou a stáčet.

  • Maruš | 10. 11. 2006 10:43

    Více povídání,zajímavostí,popis výroby i recepty najdete na www.stramberskeusi.cz

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Badyán Citronová kůra Fenykl Hladká mouka Hřebíček Kakao Med Moučkový cukr Olej Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Azu po česku

Azu po česku

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Česnekové řízky na smetaně

Česnekové řízky na smetaně

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

14
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
9
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
8
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
7
Krkonošská pohádka
Krkonošská pohádka
7
Krakonošův dlabanec
Krakonošův dlabanec

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Nedělní Aha! 9. 11. 2025

Nedělní Aha! 9. 11. 2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

  • Recepty.cz
  • Štramberské uši
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact