• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Štramberské uši
Napište svůj komentář k receptu

Štramberské uši

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štramberské uši
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 80
      g med
    • 3
      ks vejce
    • 0,50
      lžíce kakao
    • 0,50
      ks citronová kůra z
    • 3
      lžička skořice
    • 4
      ks hřebíček
    • 0,25
      balení anýz
    • 1
      špetka badyán
    • 1
      špetka fenykl
    • olej na vymazání plechu + hrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Koření pomeleme a společně s cukrem, kakaem a kůrou smícháme dohromady s moukou. Přidáme tekutý med a rozkvedlané vejce. Vypracujeme těsto, vložíme do mikroténového sáčku a v chladničce necháme do druhého dne. Druhý den těsto tence vyválíme a vykrajujeme kolečka o průměru 8-10 cm. Ukládáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
2
Pečeme v mírně vyhřáté troubě a když jsou okraje slabě růžové, velmi rychle špachtlí sundáváme z plechu a ihned, ještě horké na jedné straně zmáčkneme k sobě, jakoby do tvaru ucha, či takového kornoutku a vložíme do malé 2-5 cl odlivky z hrubšího skla, aby nepraskly, kde bude držet tvar a necháme vychladnout. Musíme ale po vytažení z trouby pracovat opravdu velmi rychle, jinak se kolečka lámou a nejdou svinout k sobě. Vychladlé ukládáme do krabice, jsou tvrdé, nelekáme se, za asi pět dnů změknou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prasečí uši

Prasečí uši

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Kuřecí uši

Kuřecí uši

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hali | 18. 12. 2007 17:29

    A kde se da koupit badyan, nebo cim se da nahradit?

  • Maruš | 15. 12. 2006 18:59

    Uši jsem dnes upekla a čekají v krabici na to,až změknou.Chtěla bych jen dodat,že po vytažení z lednice jsem těsto nechala asi dvě hodinky v kuchyni v teple,šlo dobře rozvalovat,nebylo tak tuhé a doporučuji na plech dát papír na pečení,kolečka po upečení jdou brát přímo rukou a stáčet.

  • Maruš | 10. 11. 2006 10:43

    Více povídání,zajímavostí,popis výroby i recepty najdete na www.stramberskeusi.cz

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Badyán Citronová kůra Fenykl Hladká mouka Hřebíček Kakao Med Moučkový cukr Olej Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šumavský králík

Šumavský králík

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Tikka masala

Tikka masala

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

57
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
56
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
50
Čočkový salát s hořčicí
Čočkový salát s hořčicí
43
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
39
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pavel Vítek a Janis Sidovský: Romantická svatba na Karlštejně! Podruhé si řeknou »ANO«

Pavel Vítek a Janis Sidovský: Romantická svatba na Karlštejně! Podruhé si řeknou »ANO«

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Štramberské uši
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact