• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šťovíkový boršč oblast Žitomír
Napište svůj komentář k receptu

Šťovíkový boršč oblast Žitomír

autor: čaroorchy
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťovíkový boršč oblast Žitomír
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso
    • 500
      g vepřové ramínko
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer menší
    • 5
      ks brambory oloupané
    • 2
      ks cibule
    • 30
      g šťovík
    • 2
      lžíce kopr nasekaný
    • 3
      ks vařená vejce
    • 10
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      ml smetana
    • 150
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit hovězí a vepřové maso přidáme pepř, bobkový list a sůl. Mezitím nakrájíme mrkev, celer, petržel a 1 cibuli na kostičky, brambory na větší kostičky. Šťovík opláchneme a nakrájíme na 3 mm široké nudličky a 1 cibuli nakrájíme na jemno. Do pánve s rozehřátým olejem dáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme šťovík a mírně osmahneme. Uvařené maso vyndáme a do vývaru dáme mrkev, celer, petržel, cibuli a brambory, dolijeme převařenou vodu, necháme asi tak 10 minut vařit. Poté přidáme šťovík a kopr a necháme ještě 8 minut vařit a pak přidáme nakrájené uvařené maso a na čtvrtiny nakrájená uvařená vejce. Smícháme smetanu a zakysanou smetanu dohromady.
2
Do boršče přidáváme smetanu do talíře každý sám dle jeho chuti. Podáváme s chlebem.
3
Tento boršč má mít hustotu asi jako bramboračka. Boršč pocází z Ukrajiny z oblasti Žitomír.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červený boršč oblast Žitomír

Červený boršč oblast Žitomír

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Boršč III.

Boršč III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivča | 3. 1. 2017 10:04

    taťka je volyňák a polévka má u nás velký úspěch :-)

  • Rostislav | 31. 10. 2015 16:29

    Zdravím volyňáky. I moje babičky pocházela od Žitomiru. Její prababička od Berouna.2x 500g masa dáváme do boršče když se má sejít 20 lidí.

  • alena r. | 9. 3. 2013 13:31

    babička pocházela z žitomíru polévku vařila dnes velice chutná mému vnukovi recept přetrval :-)

  • Olga | 5. 1. 2013 19:55

    Tenhle boršč vařil můj táta, který z Žitomirské oblasti pocházel. Nikdy jsem ho nevařila, nevěděla jsem jak. Za recept moc děkuju. :-)

  • Lucie Šímová | 13. 2. 2010 23:15

    Polévku znám od svého dědy, málem bych na ní zapomněla.. Je naprosto výborná :)

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 18:38

    Polévku znám, v Krkonoších ji vařívala babička

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Ukrajina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Cibule Hovězí maso Kopr Mrkev Pepř mletý Petržel Rostlinný olej Smetana Šťovík Sůl Vařená vejce Vepřové ramínko Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Ořechový štrůdl (závin)

Ořechový štrůdl (závin)

Treska v krustě

Treska v krustě

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

20
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
18
Chřestová polévka s pestem
Chřestová polévka s…
17
Trojbarevný koláč naší babičky
Trojbarevný koláč naší…
15
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Šťovíkový boršč oblast Žitomír
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact