• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šťovíkový boršč oblast Žitomír
Napište svůj komentář k receptu

Šťovíkový boršč oblast Žitomír

autor: čaroorchy
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťovíkový boršč oblast Žitomír
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso
    • 500
      g vepřové ramínko
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 0,50
      ks celer menší
    • 5
      ks brambory oloupané
    • 2
      ks cibule
    • 30
      g šťovík
    • 2
      lžíce kopr nasekaný
    • 3
      ks vařená vejce
    • 10
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 150
      ml smetana
    • 150
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit hovězí a vepřové maso přidáme pepř, bobkový list a sůl. Mezitím nakrájíme mrkev, celer, petržel a 1 cibuli na kostičky, brambory na větší kostičky. Šťovík opláchneme a nakrájíme na 3 mm široké nudličky a 1 cibuli nakrájíme na jemno. Do pánve s rozehřátým olejem dáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět, přidáme šťovík a mírně osmahneme. Uvařené maso vyndáme a do vývaru dáme mrkev, celer, petržel, cibuli a brambory, dolijeme převařenou vodu, necháme asi tak 10 minut vařit. Poté přidáme šťovík a kopr a necháme ještě 8 minut vařit a pak přidáme nakrájené uvařené maso a na čtvrtiny nakrájená uvařená vejce. Smícháme smetanu a zakysanou smetanu dohromady.
2
Do boršče přidáváme smetanu do talíře každý sám dle jeho chuti. Podáváme s chlebem.
3
Tento boršč má mít hustotu asi jako bramboračka. Boršč pocází z Ukrajiny z oblasti Žitomír.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Červený boršč oblast Žitomír

Červený boršč oblast Žitomír

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Boršč III.

Boršč III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivča | 3. 1. 2017 10:04

    taťka je volyňák a polévka má u nás velký úspěch :-)

  • Rostislav | 31. 10. 2015 16:29

    Zdravím volyňáky. I moje babičky pocházela od Žitomiru. Její prababička od Berouna.2x 500g masa dáváme do boršče když se má sejít 20 lidí.

  • alena r. | 9. 3. 2013 13:31

    babička pocházela z žitomíru polévku vařila dnes velice chutná mému vnukovi recept přetrval :-)

  • Olga | 5. 1. 2013 19:55

    Tenhle boršč vařil můj táta, který z Žitomirské oblasti pocházel. Nikdy jsem ho nevařila, nevěděla jsem jak. Za recept moc děkuju. :-)

  • Lucie Šímová | 13. 2. 2010 23:15

    Polévku znám od svého dědy, málem bych na ní zapomněla.. Je naprosto výborná :)

  • ladislava staffenová | 27. 1. 2010 18:38

    Polévku znám, v Krkonoších ji vařívala babička

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Ukrajina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Cibule Hovězí maso Kopr Mrkev Pepř mletý Petržel Rostlinný olej Smetana Šťovík Sůl Vařená vejce Vepřové ramínko Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

Hroznové smoothie

Hroznové smoothie

Smažené špagety se sýrem

Smažené špagety se sýrem

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

87
Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.
Valašské frgály dle…
87
Univerzální fíková barbecue marináda
Univerzální fíková…
87
Valentýnská čokoládová pěna
Valentýnská čokoládová…
86
Vajíčková pomazánka s červenou řepou
Vajíčková pomazánka s…
64
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Šťovíkový boršč oblast Žitomír
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact