Netradiční recept - studená polévka, ale za letního počasí je obzvlášt osvěžující.
2
V osolené vodě (cca 2 l) uvařte nakrajený šťovík (300-500 g). Podle chuti přidejte cukr (1 lžíci), případně ocet a nechte vychladnout. Do hlubokého talíře nadrobno nakrájejte vařené vejce, cibuli, zalijte vývarem a přidejte kyselou smetanu a kopr.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iva Příhonská
|17. 2. 2006 20:37
Moje babička také vaří šťovíkovou polévku a všichni jsme si ji zamilovali.Nastal však problém, protože na letošní rok nemáme semena na sadbu, a tak bych chtěla požádat kdyby je někdo měl, ať mě kontaktuje:ivaprihonska@seznam.czDěkuji předem za odpověď.