Brambory vaříme asi v 1 l vody s kmínem a solí téměř do měkka. Než se dovaří, vlijeme tam mléko s rozšlehanými vejci a moukou a dovaříme. Ochutíme citrónem nebo octem, přisolíme a přidáme 3 lžíce drobně nasekaného šťovíku, zjemníme máslem, nevaříme už, jen prohřejeme.
2
Varianta: přidat 2 PL pažitky a máme šnytlíkovou polévku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simča Sládková
|25. 5. 2010 08:30
Laděnko, ale nové recepty jdou VŽDY do ostatních - teprve až je nějaký redaktor/la přečtou a okontrolují, tak je jim přiřazena ta správná kategorie..... Simča
Jarka O.
|25. 5. 2010 07:51
A taky opravit tu chybičku v názvu ;-)
ladka stafl
|24. 5. 2010 16:13
Polévka mi skočila opět do ostatních, prosím o přeřazení