Šťovík očistíme, zbavíme stonků, necháme pouze listy, které omyjeme a pokrájíme.
2
Na tuku (přiměřeně, asi jako když smažíte cibuli) šťovík podusíme (lze podlít 1 - 2 lžícemi vody) asi 5 minut (nerozdusit!), pak nandáme do malých skleniček od přesnídávek, zavřeme je a sterilujeme 10 minut na 90 stupňů.
3
Do ingrediencí jsem nenapsal množství, to záleží na tom,kolik máte šťovíku k mání.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jindra
|22. 5. 2011 18:09
Výborně O:-) !!! Konečně si pochutnáme na šťovíkovém boršči i v zimě <:-)
Marie
|24. 12. 2010 18:03
..a já se jmenovala za svobodna štovíčková:-)..a sakraa..ono...se z toho štovíka..dělá taková dobrota:-)
recepty 73
|1. 2. 2010 14:51
Do šťovíkovéko boršče,Gábino.
Gábina H
|1. 2. 2010 13:38
Na co se používá?
venyss venyss
|30. 1. 2010 17:02
A také ho zcela jistě nedusí,myslím,že je prostě jen opraný a ve vodě a octu :-)
venyss venyss
|30. 1. 2010 16:59
Já na nakládaný šťovík recept nemám, ale vím určitě, že ho babička nedělá v oleji, je to jen myslím voda s octem....
ladislava staffenová
|28. 1. 2010 10:23
Aha, tak do oleje - hm to vyzkouším. Venyss ho snad přidá taky, ta psala že ho snad zaváří nakyselo, takže bych zkusila oba způsoby. Jirko, super a díky
recepty 73
|28. 1. 2010 09:40
Zadal jsem recept dnes,čekal jsem,jestli ho včera přidá venyss... .Tak ho dělám já,možná je i jiná verze.Máte ho i s obrázkem :-)