• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šťouchanice s hovězím masem
Napište svůj komentář k receptu

Šťouchanice s hovězím masem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťouchanice s hovězím masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g hovězí maso
    • 50
      g máslo
    • červené víno
    • sůl
    • pepř mletý
    • rozmarýn Nejlépe čerství
  • Šťouchanice
    • 1,50
      kg brambory
    • 5
      ks cibule
    • 1
      kg mrkev
    • masox
    • máslo
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • maggi

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso: máslo rozehřejeme a osmažíme na něm plátky posoleného a opepřeného hovězího masa, tak, aby se maso zatáhlo. Přidáme rozmarýn a maso zalijeme, v poměru půl na půl, červeným vínem a vodou tak, aby maso zůstalo ponořené.
2
Dusíme 4 hodiny (lze urychlit použitím tlakového hrnce). Dle potřeba podléváme vodou a vínem. Dusíme tak dlouho až se začne maso rozpadat. Servírujeme libové kousky a šťávou z masa poléváme šťouchanici.
3
<BR>Šťouchanice: brambory, mrkev a cibuli oloupeme. Mrkev a brambory nakrájíme na větší kostky. Z cibule sloupneme i první bílou vrstvu (údajně by byla příliš tvrdá) a nakrájíme ji na čtvrtky. Vše dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Přivedeme k varu a přidáme zeleninový bujón a sůl (já to tam dala rovnou). Vaříme cca 30 minut.
4
Až je vše měkké, slijeme vodu a šťouchadlem pořádně rozšťoucháme. Přidáme trochu másla, mléka (příp. smetany) a dochutíme kapkou Maggi a pepřem.
5
<BR><BR>Recept je z pořadu ČT - U nás v Evropě, připomněl mi dětství, kdy babička vařila něco obdobného a proto jsem ho vyzkoušela.
6
<BR><BR>Doporučuji, je to velmi chutné. Pile
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kari guláš s hovězím masem

Kari guláš s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša Schenková | 9. 10. 2007 10:45

    dobrůtka, mňam!

  • Anonym | 8. 8. 2007 18:39

    recept mam take z poradu u nas v evrope,naprosto vynikajici,vrele doporucuji

  • Petan | 17. 1. 2007 13:11

    Fakt dobrý!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Cibule Hovězí maso Maggi Máslo Masox Mléko Mrkev Pepř mletý Rozmarýn Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Volské topinky

Volské topinky

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Jablečný závin

Jablečný závin

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

18
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
17
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Květák v semolinových těstovinách - zapékaný
Květák v semolinových…
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Šťouchanice s hovězím masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact