Oloupané, pokrájené brambory dáme uvařit do osolené vody doměkka.
2
Během vaření si na kousku másla osmažíme dosklovata světlé (bílé a světle zelené), na kolečka pokrájené části jarních/lahůdkových cibulek, ke kterým následně přidáme osmažit a rozvonět drobně pokrájenou (kostičky či nudličky) schwarzwaldskou šunku se špetkou mletého muškátového květu. Kdo nerad muškátový květ, může použít sušený česnek.
3
Vařené brambory scedíme, rozšťoucháme, přidáme osmaženou cibulovou směs a hrst drobně pokrájené čerstvé zelené natě. Vše promícháme, dle chuti osolíme a opepříme a kdo chce, může brambory zjemnit dle chuti můžeme dvěma, třemi lžícemi smetany.
4
Podáváme samostatně se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k volskému oku, plátku uzeného nebo dušeného masa...
5
Před podáváním ještě lehce posypeme pokrájenou zelenou natí cibulek.