• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šťouchaná buchta
Napište svůj komentář k receptu

Šťouchaná buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťouchaná buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 120
      g hera rozpuštěná
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 0,75
      hrnek mléko
    • 1
      špetka sůl
  • Poleva
    • 180
      g máslo
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce voda
    • 300
      g moučkový cukr
    • 40
      g kakao

Postup přípravy receptu

1
Upečeme korpus a po upečení druhou stranou vařečky uděláme místy do piškotu důlky. Připravíme si polevu a nalijeme na korpus.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Mandlová buchta s meruňkami

Mandlová buchta s meruňkami

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dáša | 28. 8. 2013 23:09

    do dírek jsem nejdriv nalila polevu, nechala chvili zatuhnout, pak zatlačila višně naložené v cukru a rumu a znovu zalila polevou. na povrchu na polevu jsem nasypala kokos - dobrútka! pokud nemate višně, tak stačí do polevy zamíchat griotku.

  • Petr | 19. 3. 2013 13:32

    Buchtu jsem dělal přesně podle receptury a dopadla na výbornou :-)

  • myra22 | 9. 3. 2013 23:17

    já dávám do těsta jen 150 g cukru a do polevy jen 200 g cukru...bohatě to stačíííííí :-)

  • Moňas | 7. 3. 2013 16:22

    Těch 300 g cukru v polevě to musí být omyl. To by se nedalo jíst, jak by to bylo sladké, dyť je to větší gramáž cukru než másla a kakaa dohromady. A hlavně v těstě už je 200 g, takže na celý moučník by padlo celkem půl kila cukru! - brr :-! . Recept vypadá ale jinak moc dobře, hned ho vyzkouším.

  • Lenča | 15. 6. 2012 14:28

    Děkuji za recept,buchta je mooc dobrá. Měla úspěch u celé rodiny.

  • pepina | 27. 4. 2012 21:41

    Buchtu jsem udělala přesně podle receptu, ale bohužel poleva byla strašně sladká. Škoda.

  • Makulka | 24. 2. 2011 19:21

    samozřejmě posypala 8-)

  • Makulka | 24. 2. 2011 19:20

    Polevy jsem musela udělat víc a nakonec jsem buchtu posipala kokosem. Byla to mňamka! :-)

  • pitbullka
    pitbullka | 4. 2. 2011 17:58

    Vážně moc dobrá a hlavně rychlá buchta. Na závěr jsem ji posypala mandličkami a je to vážně "mňamka" :-* Jen polevy jsem udělala víc, protože mi jaksi nevystačila. :-\

  • Iveta Janatová | 13. 8. 2009 21:31

    Tak toto znám a dělám, je to rychlé a vynikající.

  • Pája S | 16. 6. 2009 00:18

    Evo,dejte vše do kastrůlku a rozpusťte,ale pozor je tam rum.Mělo by se to správně dělat ve vodní lázni,ale když budete opatrná,tak to jde i tak.Nebo přidejte rum až po rozpuštění ostatních surovin.

  • Eva Červenková | 14. 6. 2009 14:07

    máslo na polevu má být rozpuštěné?

  • Jiřina Hrnčířová | 5. 8. 2008 19:08

    Recept je moc dobrý a chutný,ale je to teda dost sladké nedá se toho sníst hodně,proto doporučuji spíš jako zákusek se šlehačkou!

  • Mili | 14. 3. 2008 13:56

    tento recept je výborný, nedávno jsem ho dělala a zaprášilo se po něm. Aby mi nešly vidět důlky, tak jsem polevu nejprve nalila do nich a pak jsem jí polila celou. Mám velký plech, tak nebyla moc vysoká, ale nikomu to nevadilo a místo prdopeče jsem dala sodu, po prášku někomu pálí žáha :))

  • Ivona Niederová | 20. 1. 2008 18:49

    Výtečná buchta - po přidání kokosu po dopečení se po ní jen zaprášilo... Doporučuji vyzkoušet.

  • Magda | 6. 6. 2007 10:54

    Je dobrá, akorát mám asi větší plech, takže té polevy mi přišlo málo - dírky se nezaplnily až do vrchu. Příště propíchám jen nahusto špejlí a poliju.

  • Monika V. | 16. 5. 2007 15:20

    Děkuji za přidání fota.

  • Jarmila Šteflová | 2. 4. 2007 16:11

    Díky za odpověď i za recept, buchta je rychle připravená a chuťově výborná.

  • Anonym | 13. 3. 2007 17:09

    všechno smíchám dohromady.

  • Jarmila | 13. 3. 2007 16:31

    Korpus se připravuje jen smícháním ingrediencí, nebo když mluvíte o piškotu klasicky utřít žloutky s cukrem, z bílků sníh atd.?

  • Marie | 12. 3. 2007 17:56

    Buchtu jsem již ochutnala, je dobrá. Do budoucnosti změním asi její název. Příště nebudu do těsta dělat žádné šťouchance. Poleva je velice dobrá, proto bude stačit, když buchtu jenom poliju. Mramorová nemusí být a když budu chtít, tak trochu těsta zabarvím kakaem. To už nebude šťouchaná buchta, ale např." Dobrá buchta s kakaovo-rumovou polevou.".

  • Anonym | 12. 3. 2007 17:05

    Důlky jdou vidět,hlavní je, jak vypadá až je najrájená,mramorová.Nahoru dáte šlehačku a nejde nic vidět :0)

  • Marie | 12. 3. 2007 14:53

    Buchtu jsem právě vytáhla z trouby, do těsta udělala vařečkou důlky - malé dírky (celkem hodně)) a ještě teplý moučník polila polevou. Teď čekám, než buchta vychládne. Velice rychlá buchta. Jenom na povrchu jsou vidět důlky, nevím jak to bude vypadat na talířku. Buchtu jsem pekla jenom na svačinu, na snídaně - mé rodině důlky vadit nebudou, záleží jaká bude chuťově.Chci se zeptat autorce receptu, když jsou důlky neesteticky vidět,má to tak být anebo jsem udělala někde chybu ?

  • Kamila Veselá | 12. 3. 2007 14:19

    Poleva se lije až po vyhladnutí korpusu anebo se lije okamžitě po vytažení z trouby? Ptám se proto, jestli teplota těsta a poleva nesouvisí s důlkama. Děkuji.

  • Anonym | 12. 3. 2007 12:21

    Na klasický velký plech.

  • Marie | 12. 3. 2007 10:10

    Na jak velký plech jsou uvedené ingredience?

  • Sísa | 9. 3. 2007 10:46

    Stejný postup je u pečení "Díraté buchty s čokoládovými figurkami". Tuhle neznám, každépádně dobrý nápad.

  • Martina Slováková | 9. 3. 2007 09:19

    Tohle znám pod názvem ožralá buchta, dřív jsme ji dělali doma pořád. Je fakt dobrá

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hnědý rum Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Plněná sekaná z bůčku

Plněná sekaná z bůčku

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

236
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
28
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
26
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sisa Skovská (59) opět v nemocnici: Další operace ruky!

Sisa Skovská (59) opět v nemocnici: Další operace ruky!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Štika ve vinné omáčce
Štika ve vinné omáčce
Štola
Štola
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory II.
Šťouchané brambory II.
Šťouchané brambory nejen s kapustou
Šťouchané brambory nejen s kapustou
  • Recepty.cz
  • Šťouchaná buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact