• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šťouchaná buchta
Napište svůj komentář k receptu

Šťouchaná buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťouchaná buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 120
      g hera rozpuštěná
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 0,75
      hrnek mléko
    • 1
      špetka sůl
  • Poleva
    • 180
      g máslo
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce voda
    • 300
      g moučkový cukr
    • 40
      g kakao

Postup přípravy receptu

1
Upečeme korpus a po upečení druhou stranou vařečky uděláme místy do piškotu důlky. Připravíme si polevu a nalijeme na korpus.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Mandlová buchta s meruňkami

Mandlová buchta s meruňkami

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dáša | 28. 8. 2013 23:09

    do dírek jsem nejdriv nalila polevu, nechala chvili zatuhnout, pak zatlačila višně naložené v cukru a rumu a znovu zalila polevou. na povrchu na polevu jsem nasypala kokos - dobrútka! pokud nemate višně, tak stačí do polevy zamíchat griotku.

  • Petr | 19. 3. 2013 13:32

    Buchtu jsem dělal přesně podle receptury a dopadla na výbornou :-)

  • myra22 | 9. 3. 2013 23:17

    já dávám do těsta jen 150 g cukru a do polevy jen 200 g cukru...bohatě to stačíííííí :-)

  • Moňas | 7. 3. 2013 16:22

    Těch 300 g cukru v polevě to musí být omyl. To by se nedalo jíst, jak by to bylo sladké, dyť je to větší gramáž cukru než másla a kakaa dohromady. A hlavně v těstě už je 200 g, takže na celý moučník by padlo celkem půl kila cukru! - brr :-! . Recept vypadá ale jinak moc dobře, hned ho vyzkouším.

  • Lenča | 15. 6. 2012 14:28

    Děkuji za recept,buchta je mooc dobrá. Měla úspěch u celé rodiny.

  • pepina | 27. 4. 2012 21:41

    Buchtu jsem udělala přesně podle receptu, ale bohužel poleva byla strašně sladká. Škoda.

  • Makulka | 24. 2. 2011 19:21

    samozřejmě posypala 8-)

  • Makulka | 24. 2. 2011 19:20

    Polevy jsem musela udělat víc a nakonec jsem buchtu posipala kokosem. Byla to mňamka! :-)

  • pitbullka
    pitbullka | 4. 2. 2011 17:58

    Vážně moc dobrá a hlavně rychlá buchta. Na závěr jsem ji posypala mandličkami a je to vážně "mňamka" :-* Jen polevy jsem udělala víc, protože mi jaksi nevystačila. :-\

  • Iveta Janatová | 13. 8. 2009 21:31

    Tak toto znám a dělám, je to rychlé a vynikající.

  • Pája S | 16. 6. 2009 00:18

    Evo,dejte vše do kastrůlku a rozpusťte,ale pozor je tam rum.Mělo by se to správně dělat ve vodní lázni,ale když budete opatrná,tak to jde i tak.Nebo přidejte rum až po rozpuštění ostatních surovin.

  • Eva Červenková | 14. 6. 2009 14:07

    máslo na polevu má být rozpuštěné?

  • Jiřina Hrnčířová | 5. 8. 2008 19:08

    Recept je moc dobrý a chutný,ale je to teda dost sladké nedá se toho sníst hodně,proto doporučuji spíš jako zákusek se šlehačkou!

  • Mili | 14. 3. 2008 13:56

    tento recept je výborný, nedávno jsem ho dělala a zaprášilo se po něm. Aby mi nešly vidět důlky, tak jsem polevu nejprve nalila do nich a pak jsem jí polila celou. Mám velký plech, tak nebyla moc vysoká, ale nikomu to nevadilo a místo prdopeče jsem dala sodu, po prášku někomu pálí žáha :))

  • Ivona Niederová | 20. 1. 2008 18:49

    Výtečná buchta - po přidání kokosu po dopečení se po ní jen zaprášilo... Doporučuji vyzkoušet.

  • Magda | 6. 6. 2007 10:54

    Je dobrá, akorát mám asi větší plech, takže té polevy mi přišlo málo - dírky se nezaplnily až do vrchu. Příště propíchám jen nahusto špejlí a poliju.

  • Monika V. | 16. 5. 2007 15:20

    Děkuji za přidání fota.

  • Jarmila Šteflová | 2. 4. 2007 16:11

    Díky za odpověď i za recept, buchta je rychle připravená a chuťově výborná.

  • Anonym | 13. 3. 2007 17:09

    všechno smíchám dohromady.

  • Jarmila | 13. 3. 2007 16:31

    Korpus se připravuje jen smícháním ingrediencí, nebo když mluvíte o piškotu klasicky utřít žloutky s cukrem, z bílků sníh atd.?

  • Marie | 12. 3. 2007 17:56

    Buchtu jsem již ochutnala, je dobrá. Do budoucnosti změním asi její název. Příště nebudu do těsta dělat žádné šťouchance. Poleva je velice dobrá, proto bude stačit, když buchtu jenom poliju. Mramorová nemusí být a když budu chtít, tak trochu těsta zabarvím kakaem. To už nebude šťouchaná buchta, ale např." Dobrá buchta s kakaovo-rumovou polevou.".

  • Anonym | 12. 3. 2007 17:05

    Důlky jdou vidět,hlavní je, jak vypadá až je najrájená,mramorová.Nahoru dáte šlehačku a nejde nic vidět :0)

  • Marie | 12. 3. 2007 14:53

    Buchtu jsem právě vytáhla z trouby, do těsta udělala vařečkou důlky - malé dírky (celkem hodně)) a ještě teplý moučník polila polevou. Teď čekám, než buchta vychládne. Velice rychlá buchta. Jenom na povrchu jsou vidět důlky, nevím jak to bude vypadat na talířku. Buchtu jsem pekla jenom na svačinu, na snídaně - mé rodině důlky vadit nebudou, záleží jaká bude chuťově.Chci se zeptat autorce receptu, když jsou důlky neesteticky vidět,má to tak být anebo jsem udělala někde chybu ?

  • Kamila Veselá | 12. 3. 2007 14:19

    Poleva se lije až po vyhladnutí korpusu anebo se lije okamžitě po vytažení z trouby? Ptám se proto, jestli teplota těsta a poleva nesouvisí s důlkama. Děkuji.

  • Anonym | 12. 3. 2007 12:21

    Na klasický velký plech.

  • Marie | 12. 3. 2007 10:10

    Na jak velký plech jsou uvedené ingredience?

  • Sísa | 9. 3. 2007 10:46

    Stejný postup je u pečení "Díraté buchty s čokoládovými figurkami". Tuhle neznám, každépádně dobrý nápad.

  • Martina Slováková | 9. 3. 2007 09:19

    Tohle znám pod názvem ožralá buchta, dřív jsme ji dělali doma pořád. Je fakt dobrá

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hnědý rum Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Smažené sýrové placičky

Smažené sýrové placičky

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Slaný koláč s pórkem

Slaný koláč s pórkem

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Cukrové koláčky nebo šátečky

Cukrové koláčky nebo šátečky

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

129
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
71
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová…
16
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou
Gyros rýže s kuřecím…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Dušičky moderátorky Petry Svobody: Vzkaz z místa, kde zemřel manžel

Dušičky moderátorky Petry Svobody: Vzkaz z místa, kde zemřel manžel

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Štika ve vinné omáčce
Štika ve vinné omáčce
Štola
Štola
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory II.
Šťouchané brambory II.
Šťouchané brambory nejen s kapustou
Šťouchané brambory nejen s kapustou
  • Recepty.cz
  • Šťouchaná buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact