• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Šťouchaná buchta
Napište svůj komentář k receptu

Šťouchaná buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťouchaná buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 120
      g hera rozpuštěná
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 0,75
      hrnek mléko
    • 1
      špetka sůl
  • Poleva
    • 180
      g máslo
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 3
      lžíce voda
    • 300
      g moučkový cukr
    • 40
      g kakao

Postup přípravy receptu

1
Upečeme korpus a po upečení druhou stranou vařečky uděláme místy do piškotu důlky. Připravíme si polevu a nalijeme na korpus.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Mandlová buchta s meruňkami

Mandlová buchta s meruňkami

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dáša | 28. 8. 2013 23:09

    do dírek jsem nejdriv nalila polevu, nechala chvili zatuhnout, pak zatlačila višně naložené v cukru a rumu a znovu zalila polevou. na povrchu na polevu jsem nasypala kokos - dobrútka! pokud nemate višně, tak stačí do polevy zamíchat griotku.

  • Petr | 19. 3. 2013 13:32

    Buchtu jsem dělal přesně podle receptury a dopadla na výbornou :-)

  • myra22 | 9. 3. 2013 23:17

    já dávám do těsta jen 150 g cukru a do polevy jen 200 g cukru...bohatě to stačíííííí :-)

  • Moňas | 7. 3. 2013 16:22

    Těch 300 g cukru v polevě to musí být omyl. To by se nedalo jíst, jak by to bylo sladké, dyť je to větší gramáž cukru než másla a kakaa dohromady. A hlavně v těstě už je 200 g, takže na celý moučník by padlo celkem půl kila cukru! - brr :-! . Recept vypadá ale jinak moc dobře, hned ho vyzkouším.

  • Lenča | 15. 6. 2012 14:28

    Děkuji za recept,buchta je mooc dobrá. Měla úspěch u celé rodiny.

  • pepina | 27. 4. 2012 21:41

    Buchtu jsem udělala přesně podle receptu, ale bohužel poleva byla strašně sladká. Škoda.

  • Makulka | 24. 2. 2011 19:21

    samozřejmě posypala 8-)

  • Makulka | 24. 2. 2011 19:20

    Polevy jsem musela udělat víc a nakonec jsem buchtu posipala kokosem. Byla to mňamka! :-)

  • pitbullka
    pitbullka | 4. 2. 2011 17:58

    Vážně moc dobrá a hlavně rychlá buchta. Na závěr jsem ji posypala mandličkami a je to vážně "mňamka" :-* Jen polevy jsem udělala víc, protože mi jaksi nevystačila. :-\

  • Iveta Janatová | 13. 8. 2009 21:31

    Tak toto znám a dělám, je to rychlé a vynikající.

  • Pája S | 16. 6. 2009 00:18

    Evo,dejte vše do kastrůlku a rozpusťte,ale pozor je tam rum.Mělo by se to správně dělat ve vodní lázni,ale když budete opatrná,tak to jde i tak.Nebo přidejte rum až po rozpuštění ostatních surovin.

  • Eva Červenková | 14. 6. 2009 14:07

    máslo na polevu má být rozpuštěné?

  • Jiřina Hrnčířová | 5. 8. 2008 19:08

    Recept je moc dobrý a chutný,ale je to teda dost sladké nedá se toho sníst hodně,proto doporučuji spíš jako zákusek se šlehačkou!

  • Mili | 14. 3. 2008 13:56

    tento recept je výborný, nedávno jsem ho dělala a zaprášilo se po něm. Aby mi nešly vidět důlky, tak jsem polevu nejprve nalila do nich a pak jsem jí polila celou. Mám velký plech, tak nebyla moc vysoká, ale nikomu to nevadilo a místo prdopeče jsem dala sodu, po prášku někomu pálí žáha :))

  • Ivona Niederová | 20. 1. 2008 18:49

    Výtečná buchta - po přidání kokosu po dopečení se po ní jen zaprášilo... Doporučuji vyzkoušet.

  • Magda | 6. 6. 2007 10:54

    Je dobrá, akorát mám asi větší plech, takže té polevy mi přišlo málo - dírky se nezaplnily až do vrchu. Příště propíchám jen nahusto špejlí a poliju.

  • Monika V. | 16. 5. 2007 15:20

    Děkuji za přidání fota.

  • Jarmila Šteflová | 2. 4. 2007 16:11

    Díky za odpověď i za recept, buchta je rychle připravená a chuťově výborná.

  • Anonym | 13. 3. 2007 17:09

    všechno smíchám dohromady.

  • Jarmila | 13. 3. 2007 16:31

    Korpus se připravuje jen smícháním ingrediencí, nebo když mluvíte o piškotu klasicky utřít žloutky s cukrem, z bílků sníh atd.?

  • Marie | 12. 3. 2007 17:56

    Buchtu jsem již ochutnala, je dobrá. Do budoucnosti změním asi její název. Příště nebudu do těsta dělat žádné šťouchance. Poleva je velice dobrá, proto bude stačit, když buchtu jenom poliju. Mramorová nemusí být a když budu chtít, tak trochu těsta zabarvím kakaem. To už nebude šťouchaná buchta, ale např." Dobrá buchta s kakaovo-rumovou polevou.".

  • Anonym | 12. 3. 2007 17:05

    Důlky jdou vidět,hlavní je, jak vypadá až je najrájená,mramorová.Nahoru dáte šlehačku a nejde nic vidět :0)

  • Marie | 12. 3. 2007 14:53

    Buchtu jsem právě vytáhla z trouby, do těsta udělala vařečkou důlky - malé dírky (celkem hodně)) a ještě teplý moučník polila polevou. Teď čekám, než buchta vychládne. Velice rychlá buchta. Jenom na povrchu jsou vidět důlky, nevím jak to bude vypadat na talířku. Buchtu jsem pekla jenom na svačinu, na snídaně - mé rodině důlky vadit nebudou, záleží jaká bude chuťově.Chci se zeptat autorce receptu, když jsou důlky neesteticky vidět,má to tak být anebo jsem udělala někde chybu ?

  • Kamila Veselá | 12. 3. 2007 14:19

    Poleva se lije až po vyhladnutí korpusu anebo se lije okamžitě po vytažení z trouby? Ptám se proto, jestli teplota těsta a poleva nesouvisí s důlkama. Děkuji.

  • Anonym | 12. 3. 2007 12:21

    Na klasický velký plech.

  • Marie | 12. 3. 2007 10:10

    Na jak velký plech jsou uvedené ingredience?

  • Sísa | 9. 3. 2007 10:46

    Stejný postup je u pečení "Díraté buchty s čokoládovými figurkami". Tuhle neznám, každépádně dobrý nápad.

  • Martina Slováková | 9. 3. 2007 09:19

    Tohle znám pod názvem ožralá buchta, dřív jsme ji dělali doma pořád. Je fakt dobrá

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hnědý rum Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

57
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
29
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
27
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
23
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
22
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Štika ve vinné omáčce
Štika ve vinné omáčce
Štola
Štola
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory II.
Šťouchané brambory II.
Šťouchané brambory nejen s kapustou
Šťouchané brambory nejen s kapustou
  • Recepty.cz
  • Šťouchaná buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact