• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Štola
Napište svůj komentář k receptu

Štola

autor: Věra Langová
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štola
Štola
Štola
Štola
Štola
Štola
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 370
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 125
      g cukr krystal
    • rozinky
    • 150
      g tuk nejlépe rama na pečení
    • 1,50
      balení prášek do pečiva
    • 250
      g tvaroh
    • čokoláda
    • sušené ovoce ... atp.
    • pečící papír
    • oříšky

Postup přípravy receptu

1
Všechny uvedené ingredience smícháme, vypracujeme těsto a uděláme podlouhlý válec o průměru asi 5-10 cm. Položíme na pečící papír šikmo, protože nám vznikne celkem dlouhý válec.

RADA: Jak na domácí máslo?

2
Pečeme 35 minut. Horké potřeme máslem a pocukrujeme.
3
Ještě rada - do těsta dáváme kousky ořechů, nejlépe vlašských, kousky čokolády a sušené ovoce např. meruňky, ananas vše nakrájené na kousky. Příprava je velmi rychlá a výsledek nezklame.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Islapakova | 9. 4. 2011 17:48

    Bramborový med????? Super!!!! :-)

  • recepty73
    recepty73 | 9. 4. 2011 17:34

    ...moučníky :-\

  • Míla Kořínková | 6. 12. 2007 11:06

    Tahle štola je naprosto vynikající, peču ji i během roku xkrát.Dadušo, upeč ji teď,jako každé tvarohové těsto je nejlepší druhý den, uvidíš, že budeš mít úspěch a na svátky stačí když ji upečeš 23.12.Já si do mísy dám mouku s cukry a peč. práškem, přidám pokrájené suché plody, přidávám i kandované třešně, promíchám, pak tam vrazím vejce, heru a tvaroh ( lepší je kostkový, než vaničkový), zhruba propracuju, aby se to spojilo, pak vyklopím na pomoučený vál, ještě propracuju, rozmačkám do obdélníkové placky,a do povrchu zamačkám čtverečky čokolády.Zaroluju,přendám na papír na plechu a za 45 min.je pečeno.Spodek štoly už nepotírám (viz můj starší příspěvek),je do dvou dnů pryč.Na svátky budu péct tři :-)))

  • Di | 5. 12. 2007 21:36

    Rozhodně ne, Dadušo. To by asi již byla pořádně tvrdá. Jíme hned.

  • daduša | 5. 12. 2007 21:04

    Recept se mi moc líbí, ráda bych ho vyzkoušela na vánoce. Akorát by mě zajímalo, jestli štolu dáváte uležet 2-3 týdny, stejně jako štolu z droždí?Děkuji.

  • olga lisáková | 3. 2. 2007 12:41

    Štolu milujeme, na vánoce jsem pekla z droždí, naštěstí s předstihem, protože minimálně 3 týdny trvalo, než do papíru zabalená na balkoně změkla. Byla sice dobrá, ale sušší a kupovaná nám nakonec chutnala víc. Na velikonoce zkusím tuhle. A čokoláda je dobrý nápad.

  • Věra Langová | 2. 2. 2007 23:44

    Odpovídám na dotaz, kdy se přidává ovoce, rozinky, oříšky - vše se smíchává hned, proto je to velmi rychlé. Peče se na 180 stupňů asi 45 minut.

  • Věra Novotná | 6. 12. 2006 10:55

    Kdy se přidává sušené ovoce, rozinky a oříšky a na kolik stupňů se peče? Děkuji.

  • Mila Kořínková | 22. 12. 2005 07:33

    Teď jsem ji vyndala z trouby,po potření máslem a posypáním pravou vanilkou, vypadá a voní naprosto úžasně !!Dala jsem v rumu máčené hrozinky,sekané vlašské ořechy,kand. pomerančovou kůru a krájené suš. meruňky, celkem 12 dkg.Protože mi směs ještě zbyla, odpoledne upeču ještě jednu,je to fakt rychlé, teď jdu spodek štoly potřít mlékem, aby byl vláčný.a měkký po celou dobu uchování - i když asi dlouho nevydrží :))))

  • Di | 17. 12. 2005 19:39

    Přesně tenhle recept jsem objevila vloni na Vánoce . Výsledek mě nesmírně mile překvapil. Stejně jako paní Věra dávám sušené ovoce, rozinky a oříšky. Příprava je opravdu neobyčejně rychlá - já těsto hnětu ručním šlehačem a pak jen vyválím a smotám do tvaru štoly. Doporučuji.

  • Klírik | 17. 12. 2005 18:55

    Zkoušela jsem velmi podobnou a kolega mi oznámil, že je mnohem lepší než jakákoliv kupovaná ;)

  • Alík | 31. 3. 2005 09:21

    vypadá to slibně, musím se na to připravit a vyzkoušet jsem na to docela zvědavá. Zdá se to jednoduché ?!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Štola Vánoce
Pokrmy Sladké Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Hladká mouka Oříšky Pečící papír Prášek do pečiva Rozinky Sušené ovoce Tuk Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Bochánek, který se vždy povede

Bochánek, který se vždy povede

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Hrách na maďarský způsob

Hrách na maďarský způsob

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

122
Houbová polévka se zeleninou
Houbová polévka se…
65
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky…
49
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
41
Zeleninový salát s medvědím česnekem a vejci
Zeleninový salát s…
34
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Štědračka z Valašska - štědrovečerní polévka
Štědračka z Valašska - štědrovečerní…
Štědrovečerní rybí polévka
Štědrovečerní rybí polévka
Štika ve vinné omáčce
Štika ve vinné omáčce
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Šťouchaná buchta
Šťouchaná buchta
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory
  • Recepty.cz
  • Štola
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact