• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Štola
Napište svůj komentář k receptu

Štola

autor: Věra Langová
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štola
Štola
Štola
Štola
Štola
Štola
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 370
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 125
      g cukr krystal
    • rozinky
    • 150
      g tuk nejlépe rama na pečení
    • 1,50
      balení prášek do pečiva
    • 250
      g tvaroh
    • čokoláda
    • sušené ovoce ... atp.
    • pečící papír
    • oříšky

Postup přípravy receptu

1
Všechny uvedené ingredience smícháme, vypracujeme těsto a uděláme podlouhlý válec o průměru asi 5-10 cm. Položíme na pečící papír šikmo, protože nám vznikne celkem dlouhý válec.

RADA: Jak na domácí máslo?

2
Pečeme 35 minut. Horké potřeme máslem a pocukrujeme.
3
Ještě rada - do těsta dáváme kousky ořechů, nejlépe vlašských, kousky čokolády a sušené ovoce např. meruňky, ananas vše nakrájené na kousky. Příprava je velmi rychlá a výsledek nezklame.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Islapakova | 9. 4. 2011 17:48

    Bramborový med????? Super!!!! :-)

  • recepty73
    recepty73 | 9. 4. 2011 17:34

    ...moučníky :-\

  • Míla Kořínková | 6. 12. 2007 11:06

    Tahle štola je naprosto vynikající, peču ji i během roku xkrát.Dadušo, upeč ji teď,jako každé tvarohové těsto je nejlepší druhý den, uvidíš, že budeš mít úspěch a na svátky stačí když ji upečeš 23.12.Já si do mísy dám mouku s cukry a peč. práškem, přidám pokrájené suché plody, přidávám i kandované třešně, promíchám, pak tam vrazím vejce, heru a tvaroh ( lepší je kostkový, než vaničkový), zhruba propracuju, aby se to spojilo, pak vyklopím na pomoučený vál, ještě propracuju, rozmačkám do obdélníkové placky,a do povrchu zamačkám čtverečky čokolády.Zaroluju,přendám na papír na plechu a za 45 min.je pečeno.Spodek štoly už nepotírám (viz můj starší příspěvek),je do dvou dnů pryč.Na svátky budu péct tři :-)))

  • Di | 5. 12. 2007 21:36

    Rozhodně ne, Dadušo. To by asi již byla pořádně tvrdá. Jíme hned.

  • daduša | 5. 12. 2007 21:04

    Recept se mi moc líbí, ráda bych ho vyzkoušela na vánoce. Akorát by mě zajímalo, jestli štolu dáváte uležet 2-3 týdny, stejně jako štolu z droždí?Děkuji.

  • olga lisáková | 3. 2. 2007 12:41

    Štolu milujeme, na vánoce jsem pekla z droždí, naštěstí s předstihem, protože minimálně 3 týdny trvalo, než do papíru zabalená na balkoně změkla. Byla sice dobrá, ale sušší a kupovaná nám nakonec chutnala víc. Na velikonoce zkusím tuhle. A čokoláda je dobrý nápad.

  • Věra Langová | 2. 2. 2007 23:44

    Odpovídám na dotaz, kdy se přidává ovoce, rozinky, oříšky - vše se smíchává hned, proto je to velmi rychlé. Peče se na 180 stupňů asi 45 minut.

  • Věra Novotná | 6. 12. 2006 10:55

    Kdy se přidává sušené ovoce, rozinky a oříšky a na kolik stupňů se peče? Děkuji.

  • Mila Kořínková | 22. 12. 2005 07:33

    Teď jsem ji vyndala z trouby,po potření máslem a posypáním pravou vanilkou, vypadá a voní naprosto úžasně !!Dala jsem v rumu máčené hrozinky,sekané vlašské ořechy,kand. pomerančovou kůru a krájené suš. meruňky, celkem 12 dkg.Protože mi směs ještě zbyla, odpoledne upeču ještě jednu,je to fakt rychlé, teď jdu spodek štoly potřít mlékem, aby byl vláčný.a měkký po celou dobu uchování - i když asi dlouho nevydrží :))))

  • Di | 17. 12. 2005 19:39

    Přesně tenhle recept jsem objevila vloni na Vánoce . Výsledek mě nesmírně mile překvapil. Stejně jako paní Věra dávám sušené ovoce, rozinky a oříšky. Příprava je opravdu neobyčejně rychlá - já těsto hnětu ručním šlehačem a pak jen vyválím a smotám do tvaru štoly. Doporučuji.

  • Klírik | 17. 12. 2005 18:55

    Zkoušela jsem velmi podobnou a kolega mi oznámil, že je mnohem lepší než jakákoliv kupovaná ;)

  • Alík | 31. 3. 2005 09:21

    vypadá to slibně, musím se na to připravit a vyzkoušet jsem na to docela zvědavá. Zdá se to jednoduché ?!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Štola Vánoce
Pokrmy Sladké Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Hladká mouka Oříšky Pečící papír Prášek do pečiva Rozinky Sušené ovoce Tuk Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

79
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
74
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
62
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
60
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
59
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Štědračka z Valašska - štědrovečerní polévka
Štědračka z Valašska - štědrovečerní…
Štědrovečerní rybí polévka
Štědrovečerní rybí polévka
Štika ve vinné omáčce
Štika ve vinné omáčce
Štola s marcipánem
Štola s marcipánem
Šťouchaná buchta
Šťouchaná buchta
Šťouchané brambory
Šťouchané brambory
  • Recepty.cz
  • Štola
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact