• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sterilovaný myslivecký salát
Napište svůj komentář k receptu

Sterilovaný myslivecký salát

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sterilovaný myslivecký salát
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg hlávkové zelí
    • 2
      kg rajčata zelená
    • 2,50
      kg kapie červené
    • 1,50
      kg mrkev
    • 1,50
      kg okurky nakladačky
    • 200
      g celerová nať (stébla + nať)
    • 300
      ml vinný ocet
    • 150
      g sůl
    • 70
      g cukr
    • 20
      g pepř celý
    • 15
      g nové koření
    • bobkový list
    • koprový květ (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu očistíme a nakrájíme, mrkev můžeme nahrubo nastrouhat. Smícháme ocet, sůl, cukr a koření za studena. Zalejeme zeleninu, pořádně promícháme a plníme sklenice. Sterilujeme 10 minut. Při podávání se salát pokape olejem.
2
Po "carské turšii" je na Balkáně tento salát na druhém místě v oblíbenosti. Na můj dotaz, proč se tento salát zrovna tak jmenuje, mi nikdo nedokázal odpovědět, až na mého dědečka, který na to šel logicky: Prý, když si myslivci vyrazili na zajíce, většinou to bylo kolem zahrad a tak si sem tam utrhli zelí, mrkev, rajče - to aby se nevraceli domů s prázdnou... a protože zelenina bývala častěji než zajíci, jejich spořivé manželky tu zeleninu začaly nakládat :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolový salát - sterilovaný

Fazolový salát - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan | 23. 5. 2006 13:17

    Pavli, dekuji za mila slova na balkanci:-) Jo, zelenina byla hlavni obziva po leta - v zime trochu veprove, na jare trochu jehneci a v lete maso jen v nedeli:-))

  • Pavlína Svitáková | 23. 5. 2006 11:34

    Skvělý recept,p.Airan!!Ti myslivci to měli ale vymyšlený co?A že tu pytlačinu vůbec přežili.V dnešní době by se asi nechytali.Bezva receptík na zpracování různých plodin ze zahrady !!!!A jistě bude chutný.Stejně si myslím,že balkánci umí zeleninu zpracovat velice chutně!Děkuji :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Svačina Večeře Pozdní večeře Zavařování Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celerová nať Cukr Hlávkové zelí Kapie Koprový květ Mrkev Nové koření Okurky nakladačky Pepř celý Rajčata Sůl Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Žravé řezy

Žravé řezy

Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Bramborová polévka s houbami a…

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Bramboráky pro děti

Bramboráky pro děti

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
36
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
28
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
24
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Potupa pro gay aktivistu Jiřího Hromadu (†66): Prague Pride ho uctil nástěnkou u langošů!

Potupa pro gay aktivistu Jiřího Hromadu (†66): Prague Pride ho uctil nástěnkou u langošů!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

  • Recepty.cz
  • Sterilovaný myslivecký salát
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact