• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sterilované okurky
Napište svůj komentář k receptu

Sterilované okurky

autor: tomasmr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 19
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sterilované okurky
Sterilované okurky
Sterilované okurky
Sterilované okurky
Sterilované okurky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Ingredience lák
    • 3800
      ml voda
    • 1200
      ml ocet 8%
    • 160
      g sůl
    • 300
      g cukr
    • 40
      ks sacharín tabletky
  • Koření na dno každé 1 sklenice
    • 2
      ks koprový květ čerstvý
    • 1
      ks cibule na kolečka
    • 1
      ks mrkev na kolečka
    • hořčičné semínko 1/2 lžičky
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 3
      ks pepř celý kuličky
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      ks křen na kolečka

Postup přípravy receptu

1
Množství nálevu je cca na 12 sklenic cca 5 litrů nálevu.
2
Na dno sklenic vložíme koření, naskládáme okurky a zbylou zeleninu.

RADA: Chuťovky k pivu a vínu: zkuste i nákladaný hermelín a cibulky

3
Mezitím si připravíme lák. Vodu na nálev zahřejte asi na 75-85 stupňů, přidejte sůl, cukr sacharin, po rozpuštění přidejte jako poslední ocet. Dál již nevařte.
4
Po promíchání zaléváme okurky ještě teplým nálevem.

RADA: Speciální octy na úžasné saláty

5
Sterilujeme při teplotě 82-85 stupňů po dobu 20 min - u 1l sklenice, 25 min u 2l sklenice a 30 min u 5l sklenice.
6
Čas je jen orientační, nálev je hotový za chvilku, nejvic času zabere skládání nakladaček do sklenic proto záleží na množství zavařovaných nakladaček.

RADA: Máte velkou úrodu a nevíte co s ní? Zamrazte ji!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Okurky

Okurky

Okurky s mrkví

Okurky s mrkví

Okurky ve vinném octě

Okurky ve vinném octě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Okurky
Pozdní večeře Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hořčičné semínko Hřebíček Koprový květ Křen Mrkev Nové koření Ocet Pepř celý Sacharín Sůl Voda

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Meruňkový táč kynutý

Meruňkový táč kynutý

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

"Sloppy Joes" - zapečený sendvič

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

10 minut
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

235
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
160
Skořicový elixír
Skořicový elixír
127
Elixír mládí
Elixír mládí
88
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
64
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Další doporučené recepty:

Stehýnka  v pivním těstě
Stehýnka v pivním těstě
Stehýnka s tvarohovým tzatziki
Stehýnka s tvarohovým tzatziki
Sterilovaná paprika v nálevu s olejem
Sterilovaná paprika v nálevu s olejem
Sticky toffee pudink aneb Datlový koláč s karamelovou omáčkou
Sticky toffee pudink aneb Datlový koláč…
Stracciatella
Stracciatella
Strakatá buchta
Strakatá buchta
  • Recepty.cz
  • Sterilované okurky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact