Nálev: všechny suroviny svaříme a necháme 3 hodiny louhovat přikryté a pak přecedíme. Zelí nakrájíme a spaříme 1 minutu ve vroucí vodě, do které jsme přidali na 1 l vody 10 g soli. Zchladíme.
2
Papriky nakrájené na nudličky předvaříme 5 minut v téže vodě a také zchladíme ve studené vodě. Houby nakrájíme na kousty, předvaříme v okyselené a osolené vodě (na 1 litr 10 g soli a 1 lžíce octa) po dobu 3-5 minut a také ochladíme.
3
Vše smícháme a plníme do skleniček. Zalijeme přecezeným nálevem, který ořejeme asi na 70 °C. Sklenice zavíčkujeme a sterilujeme 25-30 minut při 85 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
recepty 73
|30. 8. 2010 17:37
Chvilku povařím jen houby,zeleninu dávám do sklenic čerstvou,aby zůstala křupavá.Do některých dám i lžičku oleje.Cibuli někdy i vynechám... .Výborné!!!Doporučuji!