Čerstvá rajská jablíčka pečlivě opereme, raději dvakrát. Podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtky a naskládáme, nebojíme se přitlačit, do čistých sklenic a zavíčkujeme. Nepoužívám vůbec žádné přísady ani nálevy. Sterilujeme na 90 stupňů 30 minut. Takto upravená rajčata se po otevření dají velmi snadno oloupat a můžete je díky přírodní chuti použít na přípravu čehokoliv, kam rajčata přijdou.
2
Mám je vždy do další sklizně.
3
Pro sterilování v mikrovlnce:
4
Výkon a čas pro sklenice o objemu 720 ml:
5
Výkon 700 W = 6 min/1 ks
6
Výkon 750 W = 5 1/2 min/1 ks
7
Výkon 800 W = 5 1/4 min/1 ks
8
Výkon 850 W = 5 min/1 ks
9
Výkon 900 W = 4 1/2 min/1 ks
10
Sklenice o objemu 370 ml vlníme 3 minuty.
11
Sklenice o objemu 450 ml (viz obr. č. 2) vlníme 4 minuty.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lídynka
|5. 10. 2016 14:27
Zkusila jsem tento recept, vše dokonale čisté, rajčata i sklenice a víčka. Po 3 týdnech se na dně a i na řezu rajčat objevila bělavá tekutina, patrně plíseň. Kde byla chyba ?
Takto konzervuji rajčata už léta, jen je před krájením spařím v horké vodě a zbavím slupek. Steriluji v zavařovacím hrnci 20 min. na 80 C. Což je levnější varianta než v mikrovlnce, protože do hrnce dám podstatně více sklenic najednou. ;-)
Z.
|21. 9. 2012 20:30
Při ceně elektřiny přijde tohle sterilování rajských pěkně draho!