Množství surovin přizpůsobíme tomu, kolik máme rybích hlav a vnitřností. Čím více, tím lépe a máslem výjimečně šetřit také nemusíme. Očištěné hlavy očistíme a dáme do studené vody. Přivedeme k varu a vaříme cca 45 minut, sbíráme pěnu. Hlavy pak vyjmeme, vývar přecedíme. Zeleninu pokrájenou na kostičky lehce osmahneme na másle, zalijeme rybím vývarem, osolíme a okořeníme. Mlíčí opláchneme vodou a uvaříme zvlášť, scedíme a kousky vložíme do polévky. Jikry povaříme, scedíme, ušleháme v trošce polévky a také přidáme do vývaru. Podáváme s kostičkami rohlíku osmaženými na másle a petrželkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zímová
|27. 12. 2016 13:07
Dělala jsem rybí polévku poprvé, vždycky jsem si myslela, že jí nikdo nebude chtít jíst a hlavně protože jsem na ní měla odřezky i kapří maso, které mi bylo líto vyhodit. Byla vynikající a musím uznat, že to byl velký omyl a nesmyslný předsudek nedělat tuhle delikatesní polévku a mockrát děkuji za recept.