Není nad na grilu dokonale připravený šťavnatý hovězí steak. V kombinaci s křupavým římským salátem, ředkvičkami a zálivkou z ančoviček, česneku, parmazánu,hořčice, majonézy a citronové šťávy, chutná skvěle. A jako příloha se skvěle hodí doma připravená focaccia.
Maso osolte, opepřete a z obou stran lehce potřete olejem. Položte je na mřížku grilu rozpáleného na vyšší teplotu a nechte opékat 8 až 10 minut po jedné straně. Poté maso otočte a dopečte na nižší teplotě dalších 8 minut. Hotový steak přesuňte na prkénko a nechte asi 10 minut odpočinout.
2
Zatím připravte salát. Na zálivku rozetřete v misce vidličkou ančovičky, prolisovaný česnek, parmazán,hořčici a majonézu. Podle chuti okyselte citronovou šťávou a dosolte.
Do mísy natrhejte omyté a osušené salátové listy, přidejte omyté ředkvičky pokrájené na čtvrtky a vmíchejte asi polovinu zálivky. Salát rozdělte na talíře, steak nakrájejte na plátky silné asi 1 cm a rozložte na salát. Servírujte s focacciou a zbylou zálivkou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2020)