Připravit dobrý, šťavnatý steak není zas tak obtížné, jak si mnozí myslí. Stačí, když dodržíte náš postup a můžete si s přáteli či s rodinou vychutnat tuhle delikatesu.
Začněte salsou. Rajčata přepulte, vykrojte z nich tuhý střed a nakrájejte je na kostičky, chilli papričku na jemné plátky, cibuli a petrželku najemno. Vše dejte do mísy i s lístky oregana. V menší misce smíchejte olej s octem, lisovaným česnekem a limetovou šťávou, podle chuti osolte a opepřete. Zálivkou přelijte rajčata, promíchejte a odložte do ledničky.
Maso potřete olejem, nechte 20 minut odpočinout při pokojové teplotě, potom ho osolte, opepřete a nechte ještě 1 hodinu v klidu. Pak je nechte na grilu zatáhnout, nepřekročte ale 3 minuty z každé strany. Přendejte ho na prkénko, překryjte alobalem a opět nechte odpočívat, asi 5–10 minut. Podávejte ho se salsou.