Maso osolíme, opepříme, lehce potřeme olejem a dáme do lednice marinovat nejlépe přes noc (min. 2 hod.) - maso zkřehne.
2
Rozehřejeme pánev a maso zprudka opečeme po obou stranách.
3
Žampiony nasekáme na půlplátky, orestujeme na másle, osolíme opepříme, přisypeme lehce kari a vegetu. Na pánev vlejeme mléko, zahřejeme a vsypeme instantní polévku, přidáme sýry, orestované žampiony a vymícháme do hladka (dokud se nerozpustí sýr). Popř. dochutíme.
4
Oškrábané brambory nakrájíme na osminky, dáme do pekáče, který jsme zakápli olejem, posolíme opepříme a okmínujeme. Dáme péct cca na 15 min., potom přidáme plátky anglické slaniny, cibuli na osminky a plátky česneku, dopečeme do zlatova.
5
Na konci podáváme steak přelitý žampionovou omáčkou a zlatavé brambůrky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dagmar Voš
|7. 3. 2009 11:27
Jídlo bylo výborné, jen jsem nesehnala instantní polévku, vsypala jsem tam trochu žampionové Knorr.Omáčky doporučuji udělat více.Brambory byly po 15 min.dost tvrdé, příště je 5 min.povařím.Dávám za 1, mělo to úspěchDagmar