• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Potěšte své chuťové pohárky pořádnou porcí masa! Dokonalý steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou vás vynese rovnou do nebe.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hovězí svíčková steak z přední části
    • sůl
    • pepř celý
    • olivový olej
    • 2
      lžička máslo přepuštěné
    • baby špenát
    • 2
      lžička smetanový sýr
    • sýr s modrou plísní pár kousků
    • rozmarýn větvička
    • česnek
    • 1
      ks žampiony hnědé
    • žloutek

Postup přípravy receptu

1
Odkrojte zhruba 4–5 centimetrů z hovězí svíčkové. Váleček trochu vytvarujte a zplácněte.
2
Na rozehřátou pánev dejte lžičku másla, nejlépe přepuštěného, a hrst čerstvého baby špenátu.
3
Poté přidejte sýry – ideální je kombinace smetanového a rozdroleného sýru s modrou plísní. Sýry vmíchejte, dokud se úplně nerozpustí.
4
Poté dejte základ omáčky stranou a pánev omyjte.
5
Poté co má steak pokojovou teplotu jej osolte, opepřete, a to i po stranách, a vymačkejte ho do původního tvaru.
6
Připravte ho pomocí olivového oleje na tepelnou úpravu – olej musí pokrýt celý povrch masa. K tomu si nachystejte větvičku rozmarýnu, stroužek česneku rozpulte a oloupejte, žampion rozkrojte na tři plátky.
7
Rozpalte pánev – musí se z ní viditelně kouřit, než na ní vložíte maso. Na první straně opékejte zhruba minutu a půl, pořádně dohněda. Otočte steak a opět opékejte 1-2 minuty.
8
Steak odložte a pánev nechte vychladnout a vytřete ji papírovou utěrkou.

RADA: Jak uchovat maso bez mražení?

9
Když je pánev stále ještě horká, vložte do ní kousek másla, rozmarýn, česneky řeznou stranou dolů a žampion
10
Maso položte navrch a polijte ho špenátovo-sýrovou směsí. Uprostřed vytvořte jemný důlek – zatím ale zůstane prázdný.
11
Pánev vložte na pět minut do trouby předehřáté na 180 °C (horký vzduch) nebo 200 °C (klasické pečení). Rozklepněte vajíčko a oddělte bílek od žloutku. Žloutek vložte do důlku na steaku a pečte ještě dalších 5–6 minut, během kterých se žloutek zatáhne na povrchu, ohřeje se, ale nestihne ztuhnout uvnitř.
12
Žloutek ještě osolte a opepřete. 11minutový pobyt v troubě nechá špenát ještě zelený.
13
Před podáváním nechte steak ještě 4 minuty odpočinout. Servírujte na předehřátém talíři.

RADA: Podívejte se jak na dokonalé pečené brambory jako přílohu.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Hovězí steak se salsou verde

Hovězí steak se salsou verde

Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí

Hovězí steak s chimichurri a kukuřicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso
Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Česnek Hovězí svíčková Máslo Olivový olej Pepř celý Rozmarýn Smetanový sýr Sůl Sýr s modrou plísní Žampiony Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Hlávkový salát s mozzarellou a tuňákem

Čínské placičky

Čínské placičky

Jednoduché lečo po našem

Jednoduché lečo po našem

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

112
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
83
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
66
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
56
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
53
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s pepřovou omáčkou
Steak se smetanovo koprovou omáčkou
Steak se smetanovo koprovou omáčkou
Steak z grilu s rajčatovou salsou
Steak z grilu s rajčatovou salsou
Steak z roštěnce s bylinkovým máslem
Steak z roštěnce s bylinkovým máslem
  • Recepty.cz
  • Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact