• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Steak s houbovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Steak s houbovým přelivem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g hovězí maso - roštěnec, svíčková, kýta..., ale i vepřová krkovice, kotleta s kostí... cca
    • olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • 150
      g čerstvé žampiony nebo lesní houby, cca
    • 100
      ml smetana ke šlehání vysokoprocentní, cca
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      snítka rozmarýn nebo tymián

Postup přípravy receptu

1
Výběr masa záleží na chuti každého, stejně tak i doba smažení. Někdo rád "rare" někdo úplně propečený a někdo dá zase přednost vepřovému před hovězím masem.
2
Silnější plátky masa dobře opepříme, pokud použijeme vepřové maso, doporučuji po stranách (hlavně krkovici) několikrát nakrojit, aby se při smažení nekroutila a klidně i trochu naklepat. Vepřové maso osolíme, hovězí až po tepelné úpravě nebo velmi málo. Na rozpálené pánvi s troškou oleje (sádla) smažíme plátky masa z obou stran dozlatova, hovězí dle dle potřeby propečení (rare, medium, well done). Maso smažíme z každé strany pouze jednou, takže obracíme až po osmažení a do masa při otáčení nepícháme! Maso uložíme v teple, hovězí maso po osmažení nezapomeneme osolit.
3
Do výpeku nasypeme plátky hub, které osmažíme doměkka společně s rozmáčknutými stroužky česneku a snítkou rozmarýnu nebo tymiánu. Pokud nám při smažení česnek zhnědne, pryč s ním z pánve, aby nám přeliv nezhořkl. Po osmažení zalijeme žampiony smetanou, kterou vařením necháme zredukovat na požadovanou hustotu. Přeliv dle chuti osolíme, opepříme a vyndáme snítku rozmarýnu.
4
Steaky podáváme s houbovým přelivem a bramborovou přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Filety z pangasia s houbovým dipem

Filety z pangasia s houbovým dipem

Losos s koprovým přelivem

Losos s koprovým přelivem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Kuřecí
Maso Pokrmy Hovězí Z hub Vepřové Drůbeží Steaky Oběd Večeře Smažení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Hovězí maso Olej Pepř mletý Rozmarýn Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Nepečené Cake Pops

Nepečené Cake Pops

Květákové řízky

Květákové řízky

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

51
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
39
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin
33
Lasagne se slaninou a kyselým zelím
Lasagne se slaninou a…
26
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
24
Bezlepkové koláče
Bezlepkové koláče

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Steak Diane
Steak Diane
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s pepřovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou…
  • Recepty.cz
  • Steak s houbovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact