• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Steak Chateaubriand
Napište svůj komentář k receptu

Steak Chateaubriand

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
7fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodný hovězí steak pro všechny milovníky masa. Zprudka opečený, ideálně lehce krvavý steak se připravuje se šalotkou a kapkou brandy. Spolu s bramborami dochucenými rozmarýnem vytváří tento pokrm hotový gurmánský zážitek.

Suroviny

2 porce
    • sůl
    • olivový olej
    • pepř mletý
    • 500
      g hovězí svíčková nejširší místo
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      lžíce brandy
  • Brambory:
    • 2
      lžíce olivový olej
    • rozmarýn čerstvý
    • mořská sůl
    • 400
      g brambory nové

Postup přípravy receptu

1
Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Brambory uvařte doměkka. Na oleji zpěňte nasekaný rozmarýn, brambory jím přelijte a promíchejte.
3
Váleček masa zarovnejte, aby měl pravidelný tvar, musí proto být vždy ze středu. Osolte, opepřete a zprudka opečte na pánvi. Pokud krvavé maso nemusíte, dopečte ho 4 minuty v troubě při 200 °C.
4
Ve výpeku nechte zesklovatět šalotku. Zakápněte brandy, nechte odpařit alkohol a všlehejte smetanu. Dochuťte solí a pepřem a podávejte se zeleninovým salátem.

RADA: Jak krájeet rychle cibuli

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak Diane

Steak Diane

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory nové Brandy Hovězí svíčková Mořská sůl Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Šalotka Smetana ke šlehání Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Salátový dresing

Salátový dresing

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

82
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
74
Skořicové šneky
Skořicové šneky
64
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky…
55
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí koláčky na knedlíku
47
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Starodávné buchty
Starodávné buchty
Starodávné pracny
Starodávné pracny
Steak Diane
Steak Diane
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…
  • Recepty.cz
  • Steak Chateaubriand
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact