• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Steak Chateaubriand
Napište svůj komentář k receptu

Steak Chateaubriand

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
7fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodný hovězí steak pro všechny milovníky masa. Zprudka opečený, ideálně lehce krvavý steak se připravuje se šalotkou a kapkou brandy. Spolu s bramborami dochucenými rozmarýnem vytváří tento pokrm hotový gurmánský zážitek.

Suroviny

2 porce
    • sůl
    • olivový olej
    • pepř mletý
    • 500
      g hovězí svíčková nejširší místo
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      lžíce brandy
  • Brambory:
    • 2
      lžíce olivový olej
    • rozmarýn čerstvý
    • mořská sůl
    • 400
      g brambory nové

Postup přípravy receptu

1
Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Brambory uvařte doměkka. Na oleji zpěňte nasekaný rozmarýn, brambory jím přelijte a promíchejte.
3
Váleček masa zarovnejte, aby měl pravidelný tvar, musí proto být vždy ze středu. Osolte, opepřete a zprudka opečte na pánvi. Pokud krvavé maso nemusíte, dopečte ho 4 minuty v troubě při 200 °C.
4
Ve výpeku nechte zesklovatět šalotku. Zakápněte brandy, nechte odpařit alkohol a všlehejte smetanu. Dochuťte solí a pepřem a podávejte se zeleninovým salátem.

RADA: Jak krájeet rychle cibuli

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak Diane

Steak Diane

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory nové Brandy Hovězí svíčková Mořská sůl Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Šalotka Smetana ke šlehání Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Slaný závin s plísňovým sýrem

Slaný závin s plísňovým sýrem

Nepečený tvarohový dort  s ovocem II.

Nepečený tvarohový dort s ovocem II.

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

51
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
42
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
41
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
38
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
30
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Starodávné buchty
Starodávné buchty
Starodávné pracny
Starodávné pracny
Steak Diane
Steak Diane
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…
  • Recepty.cz
  • Steak Chateaubriand
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact