• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Steak Chateaubriand
Napište svůj komentář k receptu

Steak Chateaubriand

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
Steak Chateaubriand
7fotografií
Nahrát fotku
 

Lahodný hovězí steak pro všechny milovníky masa. Zprudka opečený, ideálně lehce krvavý steak se připravuje se šalotkou a kapkou brandy. Spolu s bramborami dochucenými rozmarýnem vytváří tento pokrm hotový gurmánský zážitek.

Suroviny

2 porce
    • sůl
    • olivový olej
    • pepř mletý
    • 500
      g hovězí svíčková nejširší místo
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      lžíce brandy
  • Brambory:
    • 2
      lžíce olivový olej
    • rozmarýn čerstvý
    • mořská sůl
    • 400
      g brambory nové

Postup přípravy receptu

1
Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Brambory uvařte doměkka. Na oleji zpěňte nasekaný rozmarýn, brambory jím přelijte a promíchejte.
3
Váleček masa zarovnejte, aby měl pravidelný tvar, musí proto být vždy ze středu. Osolte, opepřete a zprudka opečte na pánvi. Pokud krvavé maso nemusíte, dopečte ho 4 minuty v troubě při 200 °C.
4
Ve výpeku nechte zesklovatět šalotku. Zakápněte brandy, nechte odpařit alkohol a všlehejte smetanu. Dochuťte solí a pepřem a podávejte se zeleninovým salátem.

RADA: Jak krájeet rychle cibuli

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak Diane

Steak Diane

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory nové Brandy Hovězí svíčková Mořská sůl Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Šalotka Smetana ke šlehání Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvová polévka s bramborem

Mrkvová polévka s bramborem

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Fish & chips

Fish & chips

Banánové placičky

Banánové placičky

Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

136
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
131
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
65
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
58
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
57
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Starodávné buchty
Starodávné buchty
Starodávné pracny
Starodávné pracny
Steak Diane
Steak Diane
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak na pepři dle Karla Pinka
Steak s houbovým přelivem
Steak s houbovým přelivem
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…
  • Recepty.cz
  • Steak Chateaubriand
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact