• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šťavnatý jablečník
Napište svůj komentář k receptu

Šťavnatý jablečník

autor: SKSandy
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťavnatý jablečník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g moučkový cukr
    • 80
      g máslo
    • 1
      dl smetana ke šlehání
    • 220
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • sůl špetka
    • papír na pečení
    • 500
      g jablka
    • 4
      lžíce cukr krystal
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      dl voda
    • 0,50
      lžička skořice - mletá

Postup přípravy receptu

1
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáváme rozpuštěné máslo a smetanu ke šlehání. Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem a solí a po lžících vmícháme do pěny. Těsto vylijeme na malý hluboký plech vyložený pečícím papírem, zarovnáme a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 20 minut.
2
Jablka vložíme do hrnce, přidáme krystalový cukr, citronovou šťávu a krátce dusíme. Solamyl rozmícháme ve vodě, přidáme k jablkům a krátce povaříme. Ochutíme mletou skořicí a vše vyklopíme na předpečený plát, rozprostřeme, vložíme zpět do vyhřáté trouby a ještě 10 minut pečeme.
3
Necháme vychladnout.
4
//Tento recept mám z knihy Moučníky manželů Horeckých, nakladatelství Pali 2010.//
5
Moučník je opravdu šťavnatý a výborný. :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makový jablečník

Makový jablečník

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Drůbeží šťavnatý řízek

Drůbeží šťavnatý řízek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • SKSandy
    SKSandy | 5. 4. 2013 22:17

    :-)

  • moris | 3. 4. 2013 20:09

    budu ho dělat,vypadá výborně.zase něco trochu jiného..... :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Jablka Máslo Moučkový cukr Papír na pečení Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italské kuře

Italské kuře

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Luxus řez

Luxus řez

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Dortík s pudinkovým krémem, hoblinkami, madlemi a džemem

Dortík s pudinkovým krémem,…

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

52
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
32
Studená polévka z jablek
Studená polévka z jablek
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
25
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Další doporučené recepty:

Šťavnaté tartaletky
Šťavnaté tartaletky
Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Šťavnatý citronový koláč
Šťavnatý citronový koláč
Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…
Šťavnatý mrkvový salát
Šťavnatý mrkvový salát
  • Recepty.cz
  • Šťavnatý jablečník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact