• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šťavnatý citronový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Šťavnatý citronový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťavnatý citronový koláč
Šťavnatý citronový koláč
Šťavnatý citronový koláč
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 75
      g máslo
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      g rozinky
    • 1
      ks citronová kůra (z jednoho citronu)
  • Poleva
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      ks citronová šťáva z celého citronu
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Rozinky namočíme do citronové šťávy. Vyšleháme bílky, postupně zašleháme cukr, potom žloutky jeden po druhém, smetanu, citronovou kůru, šťávu slitou z rozinek a změklé máslo. Pořádně vyšleháme.
2
Nakonec jemně vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a úplně nakonec rozinky.
3
Nalejeme do vymazané dortové formy a pečeme v předhřáté troubě na 180 °C 20-30 minut.
4
Upečený koláč propícháme vidličkou a polejeme polevou. Poleva: ingredience smíchat, přivést k varu a odstavit z ohně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem

Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem

Drůbeží šťavnatý řízek

Drůbeží šťavnatý řízek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mara | 11. 10. 2014 18:38

    Je super a krásne vyzerá, taký žltučký. Po prvý raz som videla takýto recept na citrónovú polevu, s maslom a zohriata, je dobrá, okamžite krásne stuhla ako klzisko.

  • sosnulinka | 17. 10. 2010 12:08

    Výborný koláč. Všem moc chutnal.

  • Radka Křížová | 21. 3. 2010 13:23

    dělala jsem přesně podle receptu, je to skvělý koláč-není suchý a má příjemně navinulou chuť..sice jsem neměla úplně měkké máslo,ale šlehač rozsekal hrudky a vyšlo to skvěle

  • Mirka P. | 4. 10. 2009 13:21

    Postup přesně podle receptu a je to výborný koláč!

  • Jana Vencková | 7. 3. 2009 16:34

    Výborný koláč. Šťavnatý a vláčný. Dělala jsem z dvojité dávky do hlubšího plechu a navrch pocákala čokoládou. Máslo jsem rozpustila a nechala vychladnout a postup surovin jsem si upravila, tak jak jsem zvyklá, tzn. máslo, žloutky, sypké suroviny a sníh nakonec. Dávám jedna a určitě ho budu dělat.

  • Mirka G. | 2. 3. 2009 23:02

    Maslo som mala mäkké, ale je pravda, že nie skoro tekuté. Inak chuťovo bol dobrý, preto ho ešte raz vyskúšam, ale konzistencia teda nič moc:-( - určite nebol nadýchaný.

  • Petule B. | 2. 3. 2009 22:08

    Mirko, já sem také dávala dotaz, zda z bílků opravdu sníh a pak teprve němu všechno ostatní, znám jenom recepty, kam se dává sníh až nakonec. Ale udělal jsem ho přesně jak je uvedeno v receptu a žádný problém jsem neměla, byl krásně vyběhlý, nadýchaný. Ale je pravda, že jsem máslo nahřála v mikrovlnce, taže bylo skoro tekuté a krásně se mi tam zamíchalo. To asi bude ono. Nicméne si myslím, že tím Vaším postupem se také nic nezkazí.

  • Mirka G. | 2. 3. 2009 21:37

    Urobila som ho presne podľa postupu, ale nabudúce skúsim podľa svojho osvedčeného. Zašľahať maslo do vyšľahaného bielka + ďalšie ingrediencie - sa mi vôbec nedarilo, do rúry som dávala nekompaktnú hmotu, maslo sa mi lepilo neustále po metličkách....trochu sa to stratilo, keď som pridala múku,ale aj tak v ceste boli maslové hrudky. Koláč ani poriadne nevybehol - mal max.2 cm. Ja takéto cesto robím tak, že šľahám najprv spolu žĺtky, tuk a cukor a úplne nakoniec primiešavam sneh z bielkov.

  • Petule B. | 2. 3. 2009 21:17

    Jedním slovem ÚŽASNÝ !!!! Vážně vynikající koláč, jemňoučký, šťavnatý, voňavý. Jen na tu polevu jsem dala moooc veliký citron, takže jí bylo až moc a byla dost kyselá - ale moje chyba! Nicméně to nevadilo a po koláči se jen zaprášilo. Zaslouží si obrovskou 1.

  • Marta Kropáčová | 22. 2. 2009 12:35

    Delala jsem ho dnes se zvedavosti,protoze citronovy kolac jsem jeste nikdy nejedla.Rozhodla jsem se hned pro dvojitou davku na velky plech.Kdyz jsem testo mela asi 5 min.v troube,zjistila jsem,ze jsem si dala zmeknout maslo na radiator a ....zustalo na radiatore.Nedalo se uz delat NIC.Svete div se,ono je to chutne i tak,takze opravdu velka 1!!!!Diky za recept

  • Klára Keselyova | 20. 2. 2009 22:17

    Petule, vyšlehat bílky, znamená vyšlahať na penu, čiže sneh, inak by tam asi bolo vymiešať. Nie som autor, ale som presvedčená, že je to tak.

  • Petule B. | 20. 2. 2009 21:54

    Mám malinký dotázek: vyšleháme bílky - tzn. že je vyšleháme vařečkou nebo metličkou - není asi myšlen sníh, že? Strašně se těším, až ho upeču a nerada bych něco pokazila :o)

  • Jitka Š. | 20. 2. 2009 20:34

    luxusní dobrůtka, cenově přijatelná a snadno vyrobitelná :)

  • Alena Nosková | 20. 2. 2009 20:29

    V Ý B O R N Ý víc není třeba dodávat. Příjemná změna a nesrovnatelný rozdíl s jinými koláči - příště udělám z dvojité dávky (taky nam doma zmizel neskutečně rychle: )

  • Hela - | 14. 3. 2008 21:49

    Opravdu vynikající! Dávám 1. Vždycky se mi povedl, až jednou: polevu jsem včas nestáhla z ohně (opravdu stačí jen krátce provařit) a ona delším varem trochu zkaramelizovala, na povrchu koláče zesklovatěla a chovala se jako roztavené karamelky (táhla plomby). Do druhého dne to trochu polevilo a spíš to lepilo, ale i tak to bylo dobré.

  • Anonym | 28. 2. 2008 10:08

    Tak klobouk dolů, tenhle koláč je opravdu výborný!!!Nemá chybu,...snad jen tu, že je ho málo...příště peču dvojitou dávku na plechu ;-)

  • Anonym | 22. 2. 2008 19:18

    Je naozaj výborný.-Len som asi urobila chybu - maslo som nepridala do cesta zmäknuté - ťažšie sa mi to šľahalo, ale aj tak sa vydaril. - Určite ho ešte budem piecť, lebo je jednoduchý a naozaj výborný.- Formu som vysypala kokosovou múčkou - tiež to pridalo na chuti.-Odkaz pre Laskonku: verím že pod Vašim menomnájdem ešte také dobré recepty ako je Šťavnatý citrónový koláč.

  • Laskonka B | 21. 2. 2008 22:53

    Dakujem, som rada ze chutil :)

  • Michaela | 17. 2. 2008 17:49

    vynikajuci, lepsi citronovy kolac som v zivote nejedla:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Tvarohový mřížkový koláč II.

Tvarohový mřížkový koláč II.

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Thajská polévka

Thajská polévka

Pečená sekaná v zelenině

Pečená sekaná v zelenině

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

75
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
26
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
24
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Kaiser po smrti Bartošky: Pustil jsem si doma plyn

Kaiser po smrti Bartošky: Pustil jsem si doma plyn

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Třeštíková (43) porodila holčičku! Dostala hned dvě jména

Třeštíková (43) porodila holčičku! Dostala hned dvě jména

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Šťavnaté muffiny
Šťavnaté muffiny
Šťavnaté tartaletky
Šťavnaté tartaletky
Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Šťavnatý jablečník
Šťavnatý jablečník
Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…
  • Recepty.cz
  • Šťavnatý citronový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact