• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Šťavnatý citronový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Šťavnatý citronový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťavnatý citronový koláč
Šťavnatý citronový koláč
Šťavnatý citronový koláč
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 75
      g máslo
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      g rozinky
    • 1
      ks citronová kůra (z jednoho citronu)
  • Poleva
    • 70
      g moučkový cukr
    • 1
      ks citronová šťáva z celého citronu
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Rozinky namočíme do citronové šťávy. Vyšleháme bílky, postupně zašleháme cukr, potom žloutky jeden po druhém, smetanu, citronovou kůru, šťávu slitou z rozinek a změklé máslo. Pořádně vyšleháme.
2
Nakonec jemně vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a úplně nakonec rozinky.
3
Nalejeme do vymazané dortové formy a pečeme v předhřáté troubě na 180 °C 20-30 minut.
4
Upečený koláč propícháme vidličkou a polejeme polevou. Poleva: ingredience smíchat, přivést k varu a odstavit z ohně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem

Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem

Drůbeží šťavnatý řízek

Drůbeží šťavnatý řízek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mara | 11. 10. 2014 18:38

    Je super a krásne vyzerá, taký žltučký. Po prvý raz som videla takýto recept na citrónovú polevu, s maslom a zohriata, je dobrá, okamžite krásne stuhla ako klzisko.

  • sosnulinka | 17. 10. 2010 12:08

    Výborný koláč. Všem moc chutnal.

  • Radka Křížová | 21. 3. 2010 13:23

    dělala jsem přesně podle receptu, je to skvělý koláč-není suchý a má příjemně navinulou chuť..sice jsem neměla úplně měkké máslo,ale šlehač rozsekal hrudky a vyšlo to skvěle

  • Mirka P. | 4. 10. 2009 13:21

    Postup přesně podle receptu a je to výborný koláč!

  • Jana Vencková | 7. 3. 2009 16:34

    Výborný koláč. Šťavnatý a vláčný. Dělala jsem z dvojité dávky do hlubšího plechu a navrch pocákala čokoládou. Máslo jsem rozpustila a nechala vychladnout a postup surovin jsem si upravila, tak jak jsem zvyklá, tzn. máslo, žloutky, sypké suroviny a sníh nakonec. Dávám jedna a určitě ho budu dělat.

  • Mirka G. | 2. 3. 2009 23:02

    Maslo som mala mäkké, ale je pravda, že nie skoro tekuté. Inak chuťovo bol dobrý, preto ho ešte raz vyskúšam, ale konzistencia teda nič moc:-( - určite nebol nadýchaný.

  • Petule B. | 2. 3. 2009 22:08

    Mirko, já sem také dávala dotaz, zda z bílků opravdu sníh a pak teprve němu všechno ostatní, znám jenom recepty, kam se dává sníh až nakonec. Ale udělal jsem ho přesně jak je uvedeno v receptu a žádný problém jsem neměla, byl krásně vyběhlý, nadýchaný. Ale je pravda, že jsem máslo nahřála v mikrovlnce, taže bylo skoro tekuté a krásně se mi tam zamíchalo. To asi bude ono. Nicméne si myslím, že tím Vaším postupem se také nic nezkazí.

  • Mirka G. | 2. 3. 2009 21:37

    Urobila som ho presne podľa postupu, ale nabudúce skúsim podľa svojho osvedčeného. Zašľahať maslo do vyšľahaného bielka + ďalšie ingrediencie - sa mi vôbec nedarilo, do rúry som dávala nekompaktnú hmotu, maslo sa mi lepilo neustále po metličkách....trochu sa to stratilo, keď som pridala múku,ale aj tak v ceste boli maslové hrudky. Koláč ani poriadne nevybehol - mal max.2 cm. Ja takéto cesto robím tak, že šľahám najprv spolu žĺtky, tuk a cukor a úplne nakoniec primiešavam sneh z bielkov.

  • Petule B. | 2. 3. 2009 21:17

    Jedním slovem ÚŽASNÝ !!!! Vážně vynikající koláč, jemňoučký, šťavnatý, voňavý. Jen na tu polevu jsem dala moooc veliký citron, takže jí bylo až moc a byla dost kyselá - ale moje chyba! Nicméně to nevadilo a po koláči se jen zaprášilo. Zaslouží si obrovskou 1.

  • Marta Kropáčová | 22. 2. 2009 12:35

    Delala jsem ho dnes se zvedavosti,protoze citronovy kolac jsem jeste nikdy nejedla.Rozhodla jsem se hned pro dvojitou davku na velky plech.Kdyz jsem testo mela asi 5 min.v troube,zjistila jsem,ze jsem si dala zmeknout maslo na radiator a ....zustalo na radiatore.Nedalo se uz delat NIC.Svete div se,ono je to chutne i tak,takze opravdu velka 1!!!!Diky za recept

  • Klára Keselyova | 20. 2. 2009 22:17

    Petule, vyšlehat bílky, znamená vyšlahať na penu, čiže sneh, inak by tam asi bolo vymiešať. Nie som autor, ale som presvedčená, že je to tak.

  • Petule B. | 20. 2. 2009 21:54

    Mám malinký dotázek: vyšleháme bílky - tzn. že je vyšleháme vařečkou nebo metličkou - není asi myšlen sníh, že? Strašně se těším, až ho upeču a nerada bych něco pokazila :o)

  • Jitka Š. | 20. 2. 2009 20:34

    luxusní dobrůtka, cenově přijatelná a snadno vyrobitelná :)

  • Alena Nosková | 20. 2. 2009 20:29

    V Ý B O R N Ý víc není třeba dodávat. Příjemná změna a nesrovnatelný rozdíl s jinými koláči - příště udělám z dvojité dávky (taky nam doma zmizel neskutečně rychle: )

  • Hela - | 14. 3. 2008 21:49

    Opravdu vynikající! Dávám 1. Vždycky se mi povedl, až jednou: polevu jsem včas nestáhla z ohně (opravdu stačí jen krátce provařit) a ona delším varem trochu zkaramelizovala, na povrchu koláče zesklovatěla a chovala se jako roztavené karamelky (táhla plomby). Do druhého dne to trochu polevilo a spíš to lepilo, ale i tak to bylo dobré.

  • Anonym | 28. 2. 2008 10:08

    Tak klobouk dolů, tenhle koláč je opravdu výborný!!!Nemá chybu,...snad jen tu, že je ho málo...příště peču dvojitou dávku na plechu ;-)

  • Anonym | 22. 2. 2008 19:18

    Je naozaj výborný.-Len som asi urobila chybu - maslo som nepridala do cesta zmäknuté - ťažšie sa mi to šľahalo, ale aj tak sa vydaril. - Určite ho ešte budem piecť, lebo je jednoduchý a naozaj výborný.- Formu som vysypala kokosovou múčkou - tiež to pridalo na chuti.-Odkaz pre Laskonku: verím že pod Vašim menomnájdem ešte také dobré recepty ako je Šťavnatý citrónový koláč.

  • Laskonka B | 21. 2. 2008 22:53

    Dakujem, som rada ze chutil :)

  • Michaela | 17. 2. 2008 17:49

    vynikajuci, lepsi citronovy kolac som v zivote nejedla:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pepřový dip

Pepřový dip

Ovocný dort

Ovocný dort

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Friulské frico

Friulské frico

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
35
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
33
Šopský salát
Šopský salát

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz ONLINE: První vary bez Barťáka: Statečnou mámu Bartoškovou přivítal syn Janek

ONLINE: První vary bez Barťáka: Statečnou mámu Bartoškovou přivítal syn Janek

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Šťavnaté muffiny
Šťavnaté muffiny
Šťavnaté tartaletky
Šťavnaté tartaletky
Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Šťavnatý jablečník
Šťavnatý jablečník
Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…
  • Recepty.cz
  • Šťavnatý citronový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact