• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šťavnaté tartaletky
Napište svůj komentář k receptu

Šťavnaté tartaletky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťavnaté tartaletky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo pokojové teploty
    • 180
      g cukr krupice
    • vanilkový extrakt trochu
    • 4
      ks vejce
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,50
      lžička sůl
  • Na melounový pudink:
    • 80
      g maizena
    • 0,50
      lžička vinný kámen
    • 100
      g cukr krupice
    • 1,50
      kg meloun vodní (oloupaný, rozmixovaný na cca 900 ml pyré)
    • 4
      lžíce růžová voda
    • 48
      ks jahody
    • créme fraiche nebo zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy receptu

1
Nejdřív si připravte košíčky – tartaletky. Máslo s cukrem ušlehejte do nadýchané pěny. Přidejte vanilkový extrakt. Jedno po druhém přidávejte vejce. Mouku prosijte se solí a vmíchejte do základu. Jakmile se hmota spojí v těsto, vypněte mixér a lehce propracujte ručně. Rozdělte na 4 díly a každý zvlášť zabalte do kuchyňské fólie a dejte asi na hodinu do ledničky. Každý bochánek rozpulte a rozválejte na výšku asi 3 mm. Vyložte jím formičky o průměru zhruba 6 cm, překryjte je pečicím papírem a zasypte keramickými korálky a asi 25 minut je pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
2
Vyndejte, odstraňte korálky a pečicí papír a nechte vychladnout. Smíchejte maizenu, vinný kámen, cukr a melounové pyré a v kastrolu s nepřilnavým povrchem směs na mírném ohni přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, až zhoustne. Odstraňte z ohně a přilijte růžovou vodu. Do každého upečeného košíčku vložte 6 jahod, vlijte k nim melounový pudink a dejte vychladit. Podávejte s crème fraîche nebo zakysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tartaletky

Tartaletky

Tartaletky s překvapením

Tartaletky s překvapením

Ovesné tartaletky

Ovesné tartaletky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladida | 14. 6. 2011 08:02

    Prosim o radu, co to jsou keramicke koralky na zatizeni????

  • Simona 123456789 | 11. 6. 2011 10:05

    velice dobré mňam

  • Anonymous | 9. 6. 2011 13:38

    hbhu

  • Anonymous | 9. 6. 2011 13:38

    bhgckjjjhnnsxvQsqqqqk gmkkluoookmszxhjkkklooooopewilfvzxouhp

  • Anonymous | 9. 6. 2011 13:37

    jgfeeeeej,"@(900835;;;;;;!????? hj,kl

  • Anonymous | 9. 6. 2011 13:36

    gggghjk

  • Anonymous | 9. 6. 2011 13:36

    uh

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Červen Dopolední svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Créme fraiche Cukr krupice Hladká mouka Jahody Maizena Máslo Meloun Růžová voda Sůl Vanilkový extrakt Vejce Vinný kámen
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatová pizza

Rajčatová pizza

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Guacamole

Guacamole

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip Cookies)

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip…

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

74
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
73
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
65
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
64
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
62
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Šťavnaté Lasagne
Šťavnaté Lasagne
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s parmazánem a…
Šťavnaté muffiny
Šťavnaté muffiny
Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Šťavnatý citronový koláč
Šťavnatý citronový koláč
Šťavnatý jablečník
Šťavnatý jablečník
  • Recepty.cz
  • Šťavnaté tartaletky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact