• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šťavnaté tartaletky
Napište svůj komentář k receptu

Šťavnaté tartaletky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťavnaté tartaletky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo pokojové teploty
    • 180
      g cukr krupice
    • vanilkový extrakt trochu
    • 4
      ks vejce
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,50
      lžička sůl
  • Na melounový pudink:
    • 80
      g maizena
    • 0,50
      lžička vinný kámen
    • 100
      g cukr krupice
    • 1,50
      kg meloun vodní (oloupaný, rozmixovaný na cca 900 ml pyré)
    • 4
      lžíce růžová voda
    • 48
      ks jahody
    • créme fraiche nebo zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy receptu

1
Nejdřív si připravte košíčky – tartaletky. Máslo s cukrem ušlehejte do nadýchané pěny. Přidejte vanilkový extrakt. Jedno po druhém přidávejte vejce. Mouku prosijte se solí a vmíchejte do základu. Jakmile se hmota spojí v těsto, vypněte mixér a lehce propracujte ručně. Rozdělte na 4 díly a každý zvlášť zabalte do kuchyňské fólie a dejte asi na hodinu do ledničky. Každý bochánek rozpulte a rozválejte na výšku asi 3 mm. Vyložte jím formičky o průměru zhruba 6 cm, překryjte je pečicím papírem a zasypte keramickými korálky a asi 25 minut je pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
2
Vyndejte, odstraňte korálky a pečicí papír a nechte vychladnout. Smíchejte maizenu, vinný kámen, cukr a melounové pyré a v kastrolu s nepřilnavým povrchem směs na mírném ohni přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, až zhoustne. Odstraňte z ohně a přilijte růžovou vodu. Do každého upečeného košíčku vložte 6 jahod, vlijte k nim melounový pudink a dejte vychladit. Podávejte s crème fraîche nebo zakysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tartaletky

Tartaletky

Tartaletky s překvapením

Tartaletky s překvapením

Ovesné tartaletky

Ovesné tartaletky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladida | 14. 6. 2011 08:02

    Prosim o radu, co to jsou keramicke koralky na zatizeni????

  • Simona 123456789 | 11. 6. 2011 10:05

    velice dobré mňam

  • Anonymous | 9. 6. 2011 13:38

    hbhu

  • Anonymous | 9. 6. 2011 13:38

    bhgckjjjhnnsxvQsqqqqk gmkkluoookmszxhjkkklooooopewilfvzxouhp

  • Anonymous | 9. 6. 2011 13:37

    jgfeeeeej,"@(900835;;;;;;!????? hj,kl

  • Anonymous | 9. 6. 2011 13:36

    gggghjk

  • Anonymous | 9. 6. 2011 13:36

    uh

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Červen Dopolední svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Créme fraiche Cukr krupice Hladká mouka Jahody Maizena Máslo Meloun Růžová voda Sůl Vanilkový extrakt Vejce Vinný kámen
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

51
Houbový guláš
Houbový guláš
33
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
22
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Šťavnaté Lasagne
Šťavnaté Lasagne
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s parmazánem a…
Šťavnaté muffiny
Šťavnaté muffiny
Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Šťavnatý citronový koláč
Šťavnatý citronový koláč
Šťavnatý jablečník
Šťavnatý jablečník
  • Recepty.cz
  • Šťavnaté tartaletky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact