• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šťavnaté tartaletky
Napište svůj komentář k receptu

Šťavnaté tartaletky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťavnaté tartaletky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo pokojové teploty
    • 180
      g cukr krupice
    • vanilkový extrakt trochu
    • 4
      ks vejce
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,50
      lžička sůl
  • Na melounový pudink:
    • 80
      g maizena
    • 0,50
      lžička vinný kámen
    • 100
      g cukr krupice
    • 1,50
      kg meloun vodní (oloupaný, rozmixovaný na cca 900 ml pyré)
    • 4
      lžíce růžová voda
    • 48
      ks jahody
    • créme fraiche nebo zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy receptu

1
Nejdřív si připravte košíčky – tartaletky. Máslo s cukrem ušlehejte do nadýchané pěny. Přidejte vanilkový extrakt. Jedno po druhém přidávejte vejce. Mouku prosijte se solí a vmíchejte do základu. Jakmile se hmota spojí v těsto, vypněte mixér a lehce propracujte ručně. Rozdělte na 4 díly a každý zvlášť zabalte do kuchyňské fólie a dejte asi na hodinu do ledničky. Každý bochánek rozpulte a rozválejte na výšku asi 3 mm. Vyložte jím formičky o průměru zhruba 6 cm, překryjte je pečicím papírem a zasypte keramickými korálky a asi 25 minut je pečte dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C.
2
Vyndejte, odstraňte korálky a pečicí papír a nechte vychladnout. Smíchejte maizenu, vinný kámen, cukr a melounové pyré a v kastrolu s nepřilnavým povrchem směs na mírném ohni přiveďte k varu. Vařte asi 5 minut, až zhoustne. Odstraňte z ohně a přilijte růžovou vodu. Do každého upečeného košíčku vložte 6 jahod, vlijte k nim melounový pudink a dejte vychladit. Podávejte s crème fraîche nebo zakysanou smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tartaletky

Tartaletky

Tartaletky s překvapením

Tartaletky s překvapením

Ovesné tartaletky

Ovesné tartaletky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladida | 14. 6. 2011 08:02

    Prosim o radu, co to jsou keramicke koralky na zatizeni????

  • Simona 123456789 | 11. 6. 2011 10:05

    velice dobré mňam

  • Anonymous | 9. 6. 2011 13:38

    hbhu

  • Anonymous | 9. 6. 2011 13:38

    bhgckjjjhnnsxvQsqqqqk gmkkluoookmszxhjkkklooooopewilfvzxouhp

  • Anonymous | 9. 6. 2011 13:37

    jgfeeeeej,"@(900835;;;;;;!????? hj,kl

  • Anonymous | 9. 6. 2011 13:36

    gggghjk

  • Anonymous | 9. 6. 2011 13:36

    uh

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Červen Dopolední svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Créme fraiche Cukr krupice Hladká mouka Jahody Maizena Máslo Meloun Růžová voda Sůl Vanilkový extrakt Vejce Vinný kámen
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Plněné linecké košíčky

Plněné linecké košíčky

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Bramboráčky se zelím a slaninou

Bramboráčky se zelím a slaninou

Houbové placičky s rýží

Houbové placičky s rýží

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
28
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Houbová čalamáda
Houbová čalamáda
19
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Petr Dopita (†77) odešel do muzikálového nebe: Zemřela hvězda Draculy, Ježíše i Johanky!

Petr Dopita (†77) odešel do muzikálového nebe: Zemřela hvězda Draculy, Ježíše i Johanky!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Šťavnaté Lasagne
Šťavnaté Lasagne
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s parmazánem a…
Šťavnaté muffiny
Šťavnaté muffiny
Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Šťavnaté telecí řízky se sýrem
Šťavnatý citronový koláč
Šťavnatý citronový koláč
Šťavnatý jablečník
Šťavnatý jablečník
  • Recepty.cz
  • Šťavnaté tartaletky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact