• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šťavnaté řezy
Napište svůj komentář k receptu

Šťavnaté řezy

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťavnaté řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr
    • 250
      g tuk
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g ořechy mleté nebo strouhaný kokos
  • Náplň
    • 2
      ks tvaroh
    • rybízový džem
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 0,50
      l mléko
    • meruňkový kompot nebo švestkový

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, rozdělíme ho na dva díly. První díl vyválíme na placku, přeneseme ji na vymazaný vysypaný plech. Natřeme na ni tenčí vrstvu džemu, pak natřeme náplň.
2
Na náplň rozložíme kompotované ovoce podle výběru a vyválíme druhou placku, položíme ji na ovoce a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 50 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Šťavnaté karbanátky

Šťavnaté karbanátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlaďka Dary | 1. 2. 2008 16:14

    Tvaroh s pudinkem samozřejmě přislaďte dle svých chutí.Beru to 'oslazení' jako samozřejmost,proto jsem to do receptu nepřipsala.Tedy,milé kuchařky/pekařky,tu náplň si trošku oslaďte:-))

  • karolina | 1. 2. 2008 13:24

    Dnes jsem upekla - je to výborný ( poněkud pracný) moučník - dávám 1 +. S těstem se poněkud hůře pracuje, ale při vyvalování těsta jsem vál posypala mletými ořechy. Použila jsem višňový džem a kompot z jablek (čerstvá, trochu podušená ). Do tvarohu s pudinkem jsem přidala cukr - nevím, jestli tam paní Vladka cukr dává - není v receptu uvedeno. Myslím, že za chvíli moučník už nebude - je skutečně výborný.

  • Anonym | 29. 1. 2008 10:18

    Skúšala som to s kokosom, cesto sa vôbec netrhalo a koláč zmizol do druhého dňa.

  • Danka | 27. 1. 2008 15:25

    Ten váleček je dobrý typ!:-)díky!...už jsem o něm slyšela,ale zase jsem na něj zapomněla...hned v týdnu se po něm mrknu;)

  • Jana T. | 27. 1. 2008 15:08

    Ten váleček co používá Jarka mám už hodně dávno a můžu jedině doporučit. A co se receptu týká, tak bych si poradila, třeba jako Danka. Určitě bych těsto neházela do koše!!

  • Jarka O. | 27. 1. 2008 13:39

    Já jsem si na trhu koupila bezvadný váleček, který vyválí těsto přímo na plechu až do kraje.

  • Danka | 27. 1. 2008 13:24

    Tohle těsto má dobrý surovinový základ,já si ho trošinku přizpůsobila,buchta všem chutná...recepty si přece každý může upravit a vylepšit podle svých představ,ne?:-)Do odpadkového koše bych ho rozhodně nevyhodila,škoda materiálu....spodní placku jsem vytlačila rukama a vrchní nastrouhala a posypala trochou drobenky a jsem s výsledkem spokojená:)

  • Di | 27. 1. 2008 11:15

    Hodně mouky, méně tuku a ke všemu polohrubá mouka- takováto těsta se hůře válí a přenášejí. Podobně je tomu například s hraběnčinými řezy. Je dvojí pomoc. Alespoň část mouky nahradit hladkou a v každém případě těsto moc neválet, ale hodit na plech a rukama kezky rozhňahňat.

  • Vlaďka Dary | 26. 1. 2008 18:52

    Nejde vyválet?Je křehké,to je fakt.Já placku přesunuju na plech po pár kouscích,ale nikdy jsem s tím problém neměla a ve výsledku je buchta dobrá.Holt je to díky křehkosti větší piplačka...

  • Anonym | 26. 1. 2008 17:42

    Lidi nedělejte to,těsto nejde vyválet skončilo v odpadkovém koši.

  • Vlaďka Dary | 26. 1. 2008 13:01

    ořechy do těsta..

  • Anonym | 25. 1. 2008 14:20

    kam přijdou ty ořechy prosím? Do těsta, nebo do náplně? díky Iva

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Meruňkový kompot Mléko Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rybízový džem Tuk Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Domácí chléb z pekárny

Domácí chléb z pekárny

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
28
Krkovička na hrášku
Krkovička na hrášku
26
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
26
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Šťavnaté řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact