Hledáte recept na výborný oběd nebo večeři, které připravíte již za půl hodiny? Vyzkoušejte šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty. Podle receptu časopisu F.O.O.D. zvládne jejich přípravu i naprostý začátečník.
Do mísy dejte maso, přidejte vejce, nastrouhaný parmazán, jemně pokrájenou cibuli a česnek, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř. Rukama vše spojte dohromady. Tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pomocí mašlovačky potřete kuličky olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, asi na 20 minut.
Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte vařit do osolené vody. Slijte je, přidejte máslo, teplé mléko a nahrubo rozšťouchejte. Osolte a vmíchejte nasekanou rukolu.
3
V pánvi rozehřejte lžíci oleje, zpěňte nadrobno nasekanou cibuli a 3 minuty restujte, vlijte rajčata a 5 až 8 minut vařte na mírném ohni, aby se tekutina zredukovala. Přidejte nasekaný česnek a dochuťte solí a pepřem. Masové koule podávejte s omáčkou, bramborami a posypané parmazánem.