ks
kuřecí maso
celé kuře (naporcované nebo stehna/čtvrtky)
sůl
kari
-koření
100
g
rajský protlak
2
ks
cibule
3
stroužek
česnek
150
ml
smetana ke šlehání
1
lžička
cukr krupice
20
g
máslo
Postup přípravy receptu
1
Kuře naporcujeme, nasolíme, potřeme olejem a posypeme kari (1 kuře = 1 lžíce kari), dáme do misky a necháme nejlépe přes noc proležet v chladu. Do pekáčku dáme pokrájemnou cibuli, česnek, kousek másla, 1 dcl vody a naložené díly kuřete. Zakryjeme a předpečeme cca půl hodiny v předehráté troubě. Z protlaku, cukru, smetany, lžičky kari, špetky soli a asi 1,5 dcl vody umícháme kašičku, kterou pak kuře přelijeme a dopékáme již odkryté dalších 30 minut, případně ještě podlijeme vodou, aby jsme měli omáčku hustou tak akorát. Jako příloha se osvědčila rýže.
2
Takto připravené kuře chutná i odpůrcům kari koření.