koření
dle chuti: paprika, zázvor, sušený česnek, pepř...
1
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
olej
na smažení
Zelenina:
1
ks
mrkev
středně velká
1
ks
cuketa
mladá, menší
1
ks
pórek
malý nebo půlka většího
1
ks
červená paprika
velká, nebo 1,5 kapie
solamyl (bramborový škrob)
0,5 - 1 lžička
2
lžíce
sojová omáčka
dle chuti
4
lžíce
voda
dle potřeby, cca
Postup přípravy receptu
1
Plátky kotlety pokrájíme na nudličky a dáme do mísy. Přidáme sojovou omáčku a koření dle chuti. Doporučuji sušený česnek se zázvorem, výborný je i mletý kmín. Pokud chceme, můžeme použít i námi oblíbenou kořenící směs, ale pozor na to, že směsi obsahují sůl a my dali již slanou sojovou omáčku. Okořeněné maso promícháme a necháme alespoň půl hodinky odležet. Pak posypeme solamylem, promícháme a smažíme v pánvi s rozpáleným olejem zprudka dozlatova. Po osmažení vyndáme stranou.
Maso uchováme v teple a do výpeku po mase nasypeme nejprve na tenké plátky pokrájenou mrkev a na nudličky pokrájenou papriku. Smažíme za občasného promíchání do částečného změknutí, pak přisypeme na plátky pokrájený pórek a neloupanou cuketu. Dále smažíme do změknutí na skus, kdy ke konci smažení zeleninu zaprášíme solamylem, promícháme a přidáme sojovou omáčku s troškou vody a krátce provaříme.
3
K zelenině vmícháme maso, odstavíme a podáváme. Podáváme s bramborem, topinkou, hranolkami...