Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru. Položíme je na pečící papír nebo alobal na pečící plech a pomažeme omáčkou vytvořenou ze 3 lžic kečupu a 1-1/2 lžičky worchestrové omáčky. Pečeme v předehřáté horní části trouby na 200 °C po dobu 10 minut. Pak obrátíme, pomažeme omáčkou i druhou stranu a dopékáme dalších 10 minut.
2
Výsledkem jsou neobyčejně šťavnaté karbanátky, díky mrkvi, která nikterak neovlivní chuť masa.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
/Pavla
|27. 12. 2015 17:51
Dobrý, ale dík potírání kačupem žádná hitparáda, protože se mi ta patlanice připalovala a těch dvakrát deset minut je orientačních, protože každý dělá jinak velké placky a plátek tousťáku je taky docela vtipný.
Pěkný den ! Bez velkého rozmýšlení dávám 1 (když už lepší nejde). Malá poznámka : podle vlastní zkušenosti je 2x10 minut dost málo - dělal jsem dvojnásobnou dobu a výsledek je OK !
Fakt výborné. Nevím, jak to někoho napadne, že se může k mletému masu přidat mrkev, ale je to senzační nápad. Pečení v troubě ušetří čas, nádobí i kalorie. Dávám 1.
Dnes jsem vařila tyto karbanátky k rajské omáčce. Jsou skutečně výtečné (neskutečně šťavnaté)! Původně jsme měli mít oběd na dva dny, ale snědli jsme všechno - a zítra na přání znova :o).
Recept jsem dodržela přesně, jen příště udělám dvojtou dávku. Díky za skvělý recept.
Dnes jsem tyto karbanátky také vyzkoušela a jsou opravdu vynikající :-) moc jsme si doma pochutnali..dávám receptu i autorovi 1* ;-)
Ivana
|14. 10. 2010 13:18
děkuji za opravu. Dodávám,že tyto karbanátky máme moc rádi, nejlepší je ,že nemusím stát u plotny a smažit.. :-))
Ivana
|13. 10. 2010 10:16
pls správce o úpravu receptu.. nezobrazují se mi ingredience..
Electra Magios
|13. 3. 2009 12:40
Tak jsem chtěla udělat v našem jídelníčku doma změnu a musím přiznat, že se povedla...udělala jsem Vaše karbenátky a přítel se po nich málem utlouk hihi...jsou opravdu vynikající...udělala jsem je s bramborama a sladkokyselým hlávkovým zelím a opravdu to byla delikatesa...hodnotím velkou 1 a dodávám velkou hvězdu...El
Jana Pátková
|3. 8. 2008 21:15
Tak jsem dnes udělala k obědu, sice trochu změna, maso bylo vepř., 2 plátky toust.chleba, jinak stejné, mrkev tam nevadí, ani ji nevidíme, ale protože jsem měla cukety, tak jsem je vydlabala a vytřela česnekem a šoupla tam to masíčko, takže byly 4 půlky cuket plněných a k tomu 4 karbanátky, ale na cuketky jsem ještě dala nakonec slaninu - uzenou a úplně až když byla trouba vypnutá - plátkový sýr , bylo to moc dobré, musím hodnoti 1 s velkou hvězdou!