• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šťavnaté karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Šťavnaté karbanátky

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťavnaté karbanátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 300
      g mrkev
    • 4
      stroužek česnek (prolisovaný)
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce majoránka
    • pepř mletý (na dochucení)
    • worcestrová omáčka
    • 1
      plátek chleba (toustový namočený v mléce)
    • 750
      g maso (míchané na karbebátky - hovězí a vepřové)
    • kečup - sladký

Postup přípravy receptu

1
Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru. Položíme je na pečící papír nebo alobal na pečící plech a pomažeme omáčkou vytvořenou ze 3 lžic kečupu a 1-1/2 lžičky worchestrové omáčky. Pečeme v předehřáté horní části trouby na 200 °C po dobu 10 minut. Pak obrátíme, pomažeme omáčkou i druhou stranu a dopékáme dalších 10 minut.
2
Výsledkem jsou neobyčejně šťavnaté karbanátky, díky mrkvi, která nikterak neovlivní chuť masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnaté karbanátky II.

Šťavnaté karbanátky II.

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • /Pavla | 27. 12. 2015 17:51

    Dobrý, ale dík potírání kačupem žádná hitparáda, protože se mi ta patlanice připalovala a těch dvakrát deset minut je orientačních, protože každý dělá jinak velké placky a plátek tousťáku je taky docela vtipný.

  • Jampi
    Jampi | 24. 11. 2012 13:31

    Výborné! Jen si myslím, že plátek toustového chleba je tam úplně zbytečný :-) .

  • danmar | 16. 11. 2011 11:28

    výborná záležitost....ještě teď se olizuji :)))....super recept !!!

  • meda | 20. 8. 2011 13:37

    Pěkný den ! Bez velkého rozmýšlení dávám 1 (když už lepší nejde). Malá poznámka : podle vlastní zkušenosti je 2x10 minut dost málo - dělal jsem dvojnásobnou dobu a výsledek je OK !

  • taknic | 13. 8. 2011 12:38

    Výborné, perfektní je absence tuku a zachování šťavnatosti. Přidávám do oblíbených, i když naše rodina maso moc nemusí.

  • Q | 12. 3. 2011 16:57

    Fakt výborné. Nevím, jak to někoho napadne, že se může k mletému masu přidat mrkev, ale je to senzační nápad. Pečení v troubě ušetří čas, nádobí i kalorie. Dávám 1.

  • lafayette | 19. 2. 2011 18:45

    Dnes jsem vařila tyto karbanátky k rajské omáčce. Jsou skutečně výtečné (neskutečně šťavnaté)! Původně jsme měli mít oběd na dva dny, ale snědli jsme všechno :) - a zítra na přání znova :o). Recept jsem dodržela přesně, jen příště udělám dvojtou dávku. Díky za skvělý recept.

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2010 09:56

    1*

  • Suchousinka
    Suchousinka | 19. 10. 2010 18:43

    jsou výborné

  • Suchousinka
    Suchousinka | 19. 10. 2010 18:42

    Dnes jsem tyto karbanátky také vyzkoušela a jsou opravdu vynikající :-) moc jsme si doma pochutnali..dávám receptu i autorovi 1* ;-)

  • Ivana | 14. 10. 2010 13:18

    děkuji za opravu. Dodávám,že tyto karbanátky máme moc rádi, nejlepší je ,že nemusím stát u plotny a smažit.. :-))

  • Ivana | 13. 10. 2010 10:16

    pls správce o úpravu receptu.. nezobrazují se mi ingredience..

  • Electra Magios | 13. 3. 2009 12:40

    Tak jsem chtěla udělat v našem jídelníčku doma změnu a musím přiznat, že se povedla...udělala jsem Vaše karbenátky a přítel se po nich málem utlouk hihi...jsou opravdu vynikající...udělala jsem je s bramborama a sladkokyselým hlávkovým zelím a opravdu to byla delikatesa...hodnotím velkou 1 a dodávám velkou hvězdu...El

  • Jana Pátková | 3. 8. 2008 21:15

    Tak jsem dnes udělala k obědu, sice trochu změna, maso bylo vepř., 2 plátky toust.chleba, jinak stejné, mrkev tam nevadí, ani ji nevidíme, ale protože jsem měla cukety, tak jsem je vydlabala a vytřela česnekem a šoupla tam to masíčko, takže byly 4 půlky cuket plněných a k tomu 4 karbanátky, ale na cuketky jsem ještě dala nakonec slaninu - uzenou a úplně až když byla trouba vypnutá - plátkový sýr , bylo to moc dobré, musím hodnoti 1 s velkou hvězdou!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Karbanátky
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Kečup - sladký Majoránka Maso Mrkev Pepř mletý Sůl Vejce Worcestrová omáčka

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina

Bublanina

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

55
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
43
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
37
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
22
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
18
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí
Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč…
Šťavnatá ryba s voňavým bramborem
Šťavnatá ryba s voňavým bramborem
Šťavnaté česnekové řízky
Šťavnaté česnekové řízky
Šťavnaté karbanátky II.
Šťavnaté karbanátky II.
Šťavnaté karé se zeleninou
Šťavnaté karé se zeleninou
Šťavnaté kari kuře
Šťavnaté kari kuře
  • Recepty.cz
  • Šťavnaté karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact