• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šťavnaté karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Šťavnaté karbanátky

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťavnaté karbanátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 300
      g mrkev
    • 4
      stroužek česnek (prolisovaný)
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce majoránka
    • pepř mletý (na dochucení)
    • worcestrová omáčka
    • 1
      plátek chleba (toustový namočený v mléce)
    • 750
      g maso (míchané na karbebátky - hovězí a vepřové)
    • kečup - sladký

Postup přípravy receptu

1
Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru. Položíme je na pečící papír nebo alobal na pečící plech a pomažeme omáčkou vytvořenou ze 3 lžic kečupu a 1-1/2 lžičky worchestrové omáčky. Pečeme v předehřáté horní části trouby na 200 °C po dobu 10 minut. Pak obrátíme, pomažeme omáčkou i druhou stranu a dopékáme dalších 10 minut.
2
Výsledkem jsou neobyčejně šťavnaté karbanátky, díky mrkvi, která nikterak neovlivní chuť masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnaté karbanátky II.

Šťavnaté karbanátky II.

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • /Pavla | 27. 12. 2015 17:51

    Dobrý, ale dík potírání kačupem žádná hitparáda, protože se mi ta patlanice připalovala a těch dvakrát deset minut je orientačních, protože každý dělá jinak velké placky a plátek tousťáku je taky docela vtipný.

  • Jampi
    Jampi | 24. 11. 2012 13:31

    Výborné! Jen si myslím, že plátek toustového chleba je tam úplně zbytečný :-) .

  • danmar | 16. 11. 2011 11:28

    výborná záležitost....ještě teď se olizuji :)))....super recept !!!

  • meda | 20. 8. 2011 13:37

    Pěkný den ! Bez velkého rozmýšlení dávám 1 (když už lepší nejde). Malá poznámka : podle vlastní zkušenosti je 2x10 minut dost málo - dělal jsem dvojnásobnou dobu a výsledek je OK !

  • taknic | 13. 8. 2011 12:38

    Výborné, perfektní je absence tuku a zachování šťavnatosti. Přidávám do oblíbených, i když naše rodina maso moc nemusí.

  • Q | 12. 3. 2011 16:57

    Fakt výborné. Nevím, jak to někoho napadne, že se může k mletému masu přidat mrkev, ale je to senzační nápad. Pečení v troubě ušetří čas, nádobí i kalorie. Dávám 1.

  • lafayette | 19. 2. 2011 18:45

    Dnes jsem vařila tyto karbanátky k rajské omáčce. Jsou skutečně výtečné (neskutečně šťavnaté)! Původně jsme měli mít oběd na dva dny, ale snědli jsme všechno :) - a zítra na přání znova :o). Recept jsem dodržela přesně, jen příště udělám dvojtou dávku. Díky za skvělý recept.

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2010 09:56

    1*

  • Suchousinka
    Suchousinka | 19. 10. 2010 18:43

    jsou výborné

  • Suchousinka
    Suchousinka | 19. 10. 2010 18:42

    Dnes jsem tyto karbanátky také vyzkoušela a jsou opravdu vynikající :-) moc jsme si doma pochutnali..dávám receptu i autorovi 1* ;-)

  • Ivana | 14. 10. 2010 13:18

    děkuji za opravu. Dodávám,že tyto karbanátky máme moc rádi, nejlepší je ,že nemusím stát u plotny a smažit.. :-))

  • Ivana | 13. 10. 2010 10:16

    pls správce o úpravu receptu.. nezobrazují se mi ingredience..

  • Electra Magios | 13. 3. 2009 12:40

    Tak jsem chtěla udělat v našem jídelníčku doma změnu a musím přiznat, že se povedla...udělala jsem Vaše karbenátky a přítel se po nich málem utlouk hihi...jsou opravdu vynikající...udělala jsem je s bramborama a sladkokyselým hlávkovým zelím a opravdu to byla delikatesa...hodnotím velkou 1 a dodávám velkou hvězdu...El

  • Jana Pátková | 3. 8. 2008 21:15

    Tak jsem dnes udělala k obědu, sice trochu změna, maso bylo vepř., 2 plátky toust.chleba, jinak stejné, mrkev tam nevadí, ani ji nevidíme, ale protože jsem měla cukety, tak jsem je vydlabala a vytřela česnekem a šoupla tam to masíčko, takže byly 4 půlky cuket plněných a k tomu 4 karbanátky, ale na cuketky jsem ještě dala nakonec slaninu - uzenou a úplně až když byla trouba vypnutá - plátkový sýr , bylo to moc dobré, musím hodnoti 1 s velkou hvězdou!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Karbanátky
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Kečup - sladký Majoránka Maso Mrkev Pepř mletý Sůl Vejce Worcestrová omáčka

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Jednoduché lečo z trouby

Jednoduché lečo z trouby

Kuře (nejen) na zelí

Kuře (nejen) na zelí

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

31
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
20
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hradní pán ze Zrádců v nečekané roli: Vojta Kotek farmářem!

Hradní pán ze Zrádců v nečekané roli: Vojta Kotek farmářem!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí
Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč…
Šťavnatá ryba s voňavým bramborem
Šťavnatá ryba s voňavým bramborem
Šťavnaté česnekové řízky
Šťavnaté česnekové řízky
Šťavnaté karbanátky II.
Šťavnaté karbanátky II.
Šťavnaté karé se zeleninou
Šťavnaté karé se zeleninou
Šťavnaté kari kuře
Šťavnaté kari kuře
  • Recepty.cz
  • Šťavnaté karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact