• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šťavnaté karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Šťavnaté karbanátky

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťavnaté karbanátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 300
      g mrkev
    • 4
      stroužek česnek (prolisovaný)
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce majoránka
    • pepř mletý (na dochucení)
    • worcestrová omáčka
    • 1
      plátek chleba (toustový namočený v mléce)
    • 750
      g maso (míchané na karbebátky - hovězí a vepřové)
    • kečup - sladký

Postup přípravy receptu

1
Mrkev jemně nastrouháme a smícháme s masem, toustem, vejcem a ostatními ingrediencemi. Z hmoty vytvoříme karbanátky asi 4 cm vysoké a 9 cm v průměru. Položíme je na pečící papír nebo alobal na pečící plech a pomažeme omáčkou vytvořenou ze 3 lžic kečupu a 1-1/2 lžičky worchestrové omáčky. Pečeme v předehřáté horní části trouby na 200 °C po dobu 10 minut. Pak obrátíme, pomažeme omáčkou i druhou stranu a dopékáme dalších 10 minut.
2
Výsledkem jsou neobyčejně šťavnaté karbanátky, díky mrkvi, která nikterak neovlivní chuť masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnaté karbanátky II.

Šťavnaté karbanátky II.

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • /Pavla | 27. 12. 2015 17:51

    Dobrý, ale dík potírání kačupem žádná hitparáda, protože se mi ta patlanice připalovala a těch dvakrát deset minut je orientačních, protože každý dělá jinak velké placky a plátek tousťáku je taky docela vtipný.

  • Jampi
    Jampi | 24. 11. 2012 13:31

    Výborné! Jen si myslím, že plátek toustového chleba je tam úplně zbytečný :-) .

  • danmar | 16. 11. 2011 11:28

    výborná záležitost....ještě teď se olizuji :)))....super recept !!!

  • meda | 20. 8. 2011 13:37

    Pěkný den ! Bez velkého rozmýšlení dávám 1 (když už lepší nejde). Malá poznámka : podle vlastní zkušenosti je 2x10 minut dost málo - dělal jsem dvojnásobnou dobu a výsledek je OK !

  • taknic | 13. 8. 2011 12:38

    Výborné, perfektní je absence tuku a zachování šťavnatosti. Přidávám do oblíbených, i když naše rodina maso moc nemusí.

  • Q | 12. 3. 2011 16:57

    Fakt výborné. Nevím, jak to někoho napadne, že se může k mletému masu přidat mrkev, ale je to senzační nápad. Pečení v troubě ušetří čas, nádobí i kalorie. Dávám 1.

  • lafayette | 19. 2. 2011 18:45

    Dnes jsem vařila tyto karbanátky k rajské omáčce. Jsou skutečně výtečné (neskutečně šťavnaté)! Původně jsme měli mít oběd na dva dny, ale snědli jsme všechno :) - a zítra na přání znova :o). Recept jsem dodržela přesně, jen příště udělám dvojtou dávku. Díky za skvělý recept.

  • recepty73
    recepty73 | 20. 10. 2010 09:56

    1*

  • Suchousinka
    Suchousinka | 19. 10. 2010 18:43

    jsou výborné

  • Suchousinka
    Suchousinka | 19. 10. 2010 18:42

    Dnes jsem tyto karbanátky také vyzkoušela a jsou opravdu vynikající :-) moc jsme si doma pochutnali..dávám receptu i autorovi 1* ;-)

  • Ivana | 14. 10. 2010 13:18

    děkuji za opravu. Dodávám,že tyto karbanátky máme moc rádi, nejlepší je ,že nemusím stát u plotny a smažit.. :-))

  • Ivana | 13. 10. 2010 10:16

    pls správce o úpravu receptu.. nezobrazují se mi ingredience..

  • Electra Magios | 13. 3. 2009 12:40

    Tak jsem chtěla udělat v našem jídelníčku doma změnu a musím přiznat, že se povedla...udělala jsem Vaše karbenátky a přítel se po nich málem utlouk hihi...jsou opravdu vynikající...udělala jsem je s bramborama a sladkokyselým hlávkovým zelím a opravdu to byla delikatesa...hodnotím velkou 1 a dodávám velkou hvězdu...El

  • Jana Pátková | 3. 8. 2008 21:15

    Tak jsem dnes udělala k obědu, sice trochu změna, maso bylo vepř., 2 plátky toust.chleba, jinak stejné, mrkev tam nevadí, ani ji nevidíme, ale protože jsem měla cukety, tak jsem je vydlabala a vytřela česnekem a šoupla tam to masíčko, takže byly 4 půlky cuket plněných a k tomu 4 karbanátky, ale na cuketky jsem ještě dala nakonec slaninu - uzenou a úplně až když byla trouba vypnutá - plátkový sýr , bylo to moc dobré, musím hodnoti 1 s velkou hvězdou!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Karbanátky
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Kečup - sladký Majoránka Maso Mrkev Pepř mletý Sůl Vejce Worcestrová omáčka

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Krůtí medailonky na zelenině

Krůtí medailonky na zelenině

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

40
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
23
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
18
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Emily Bluntová změnila kvůli natáčení vizáž: Ďábel nosí blond! Po 20 letech

Emily Bluntová změnila kvůli natáčení vizáž: Ďábel nosí blond! Po 20 letech

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí
Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč…
Šťavnatá ryba s voňavým bramborem
Šťavnatá ryba s voňavým bramborem
Šťavnaté česnekové řízky
Šťavnaté česnekové řízky
Šťavnaté karbanátky II.
Šťavnaté karbanátky II.
Šťavnaté karé se zeleninou
Šťavnaté karé se zeleninou
Šťavnaté kari kuře
Šťavnaté kari kuře
  • Recepty.cz
  • Šťavnaté karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact