Plátky kotlety silné cca 1 cm po stranách nařízneme na několika místech, opepříme a lehce potřeme z obou stran česnekovou pastou. Plátky nenaklepáváme. Pastu nemusíme kupovat, postačí stroužky česneku utřít na kašičku s troškou soli, přidat můžeme lžičku oleje. Takto připravené plátky necháme půl hodinky odležet na talíři, poté obalíme v hladké mouce.
V pánvi s troškou rozpáleného oleje nebo sádla osmažíme plátky z obou stran dozlatova. Snažíme se do masa nepíchat a otáčet až po úplném osmažení dozlatova. Při smažení z druhé strany přidáme do pánve smažit i na nudličky pokrájenou slaninu a rozmáčknuté stroužky česneku.
3
Osmažené plátky masa vyndáme na teplý talíř, do výpeku po osmažení slaniny a česneku (nepřepálit do hořka) přidáme pár lžic vody, které necháme s výpekem provařit na sos.