Štávu zahřejeme na 85 °C (rychle) přidáme cukr a kyselinu, necháme rozpustit. Nevaříme! Plníme do lahví, pevně uzavřeme a skladujeme ve vodorovné poloze. Štávu můžeme udělat i z míchaného ovoce dle Vašich možností, nemusí být jednodruhové. Vydrží celý rok a můžeme používat jako polevu na moučníky, zmrzliny nebo ředit vodou jako obyč. šťávu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|17. 5. 2006 15:20
Dovolím si odpovedať za p. Štroblovú. Keď prepasírujete ovocie a necháte ho postáť, dole sa vám usadí hustejšia časť, a nad tým máte čistú šťavu, ktorá je čírejšia.
tyna
|17. 5. 2006 14:26
Nerozumim pojmu "usazena cista stava" - treba kdybych chtela pouzit maliny - maliny rozmixovat, pak precedit a to co dostanu je cista stava? Prosim o odpoved.