• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Šťáva z černého rybízu
Napište svůj komentář k receptu

Šťáva z černého rybízu

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťáva z černého rybízu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      dl černý rybíz
    • 200
      ks černý rybíz - listy
    • 3
      kg cukr
    • 50
      g kyselina citronová

Postup přípravy receptu

1
Bobulky černého rybízu vaříme s omytými listy ve 3 l vody 20 minut. Přecedíme přes látku, přidáme do šťávy cukr, kyselinu citronovou a vaříme 20 minut. Horkou šťávu slijeme do lahví, uzavřeme a odložíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fairin
    Fairin | 7. 7. 2016 22:47

    Moc dobrý, osvěžující. Hodnotím za 1*

  • Zlatka | 8. 7. 2014 10:49

    Nebyl by nějaký recept na kg, mám obraného 10 kg černého rybízu a co s tím, víno a marmeládu už jsem dělala, teď chci zkusit šťávu :-( :-(

  • Jenny04 | 5. 7. 2014 17:43

    Výborný recept,vařím už druhou várku...Sirup je skvělý! Díky O:-)

  • MJG | 26. 6. 2014 10:10

    Toto je super recept. Loni jsem to vyzkousela, dnes jdu na to znovu. Rybiz uz mame zraly <:-)

  • J.Tereza | 26. 6. 2011 08:06

    Jirko, je to dobre napísané...ide tam 3 dl bobulí čiernych ríbezlí.

  • Tereza T
    Tereza T | 22. 6. 2011 11:56

    Recept je stejný jako ve staré verzi.

  • recepty73
    recepty73 | 21. 6. 2011 19:10

    ...množství bobulí 3 dl :-\ ..., já si to přesně nepamatuji, ale 3 dl určitě ne ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 21. 6. 2011 19:08

    ...jasně, že jo ;-) :-D

  • Marie L. | 3. 7. 2007 14:49

    A co ten keř bez listí, ten to přežije?

  • Jana Kozlová | 1. 7. 2007 21:34

    Udělala jse toho ze 3 dávek bylo toho skoro 15 litru tak jsme na zimu zásobeni. a nevěřeicím říkám taky jsem trochu váhala ale je to LAHUDKA není to žádný čaj.ale opravdu štáva. to listi dělá zázraky

  • Tereza Jarčušková | 19. 5. 2006 07:14

    Alčo, nevarenú lisovanú šťavu robím z červených ríbezlí ( tiež som pridala recept ). A keďže čierných ríbezlí mám podstatne menej a tie červené šetrím aj na iné veci, robím z čiernych takýmto spôsobom.

  • Emila | 18. 5. 2006 18:24

    Tohle dělala moje babča a je vnikající

  • Pavlína Svitáková | 18. 5. 2006 14:28

    Anonym jsem já !

  • Anonym | 18. 5. 2006 14:20

    Já také dělám SIRUP z rybízu jako p.Alča a ten se taky potom ředí vodou.Toto jsem nezkoušela,ale v tomto receptu ,při spotřebě 3 dl rybízu ,máme spoustu šťávy částečně naředěné!Takže je to fakt bezva recept i pro ty, kdo nemají moc rybízu.A věřím Terezce,že bude určitě fajn.A správně píše název receptu - ŠŤÁVA z rybízu!!!:-)

  • Jaroslava Oumarová | 18. 5. 2006 14:11

    Mě to láká kvůli tomu, že klasická rybízová šťáva mi někdy zrosolovatěla právě tím, že byla moc hustá. Nešlo to z lahví dostat:-(

  • Alča | 18. 5. 2006 13:44

    Myslím, že zůstanu u svého receptu, kde se vylisovaná šťáva nevaří a nezničí se tím všechny vitamíny. Toto je opravdu ovocný čaj :-)

  • Tereza Jarčušková | 18. 5. 2006 13:31

    Nie je, skúste a uvidíte : )))

  • Alča | 18. 5. 2006 13:15

    Nevím nevím, ale tohle je jen ochucená sladká voda, šťáva se vyrábí vylisováním rybízu, nebo aspoň u nás se to tak dělá leta.

  • Tereza Jarčušková | 18. 5. 2006 12:32

    Lístie je tam kvôli chuti aj sile, pretože je tu len 3 dl bobulí a 3 l vody. Šťava by bola veľmi slabá. To lístie samozrejme umyť, dodá chuť aj vôňu. Listy sa vyvaria, podobne ako keď sa robí ovocný čaj. Zároveň je to recept dobrý preto, lebo použijete málo bobulí a dostanete veľa šťavy. A je chutná.

  • Eva Č. | 18. 5. 2006 11:29

    Děkuji Lado za dotaz, zdraví Evča :o)

  • Lada Kovářová | 18. 5. 2006 11:26

    Terezko, a to listí se s bobulkami vaří z jakého důvodu? Kvůli chuti?

  • Kuchařka on-line | 16. 5. 2006 10:10

    Právě byla podkategorie "Sirupy, vína, likéry..." přeřazena do kategorie "Zavařujeme".

  • Tereza Jarčušková | 16. 5. 2006 09:54

    Prosím kuchařku on-line o preradenie do kategórie zaváranie. Je to šťava, ktorá sa pridáva do vody na pitie. Ako sirup.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Nealkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Černý rybíz - listy Cukr Kyselina citronová
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Kuřecí prsa v slanině

Kuřecí prsa v slanině

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

119
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
100
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
80
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
59
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
56
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Štafetky
Štafetky
Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťavnatá česneková kotleta
Šťavnatá česneková kotleta
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem
  • Recepty.cz
  • Šťáva z černého rybízu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact