• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Napište svůj komentář k receptu

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      ks jablka
    • 2
      l bezinky 1-2
    • 2
      ks pomeranč
    • 1
      ks citron
    • 1
      l voda
    • 750
      g cukr (Já opět dávám fruktózu nebo hroznový cukr)
    • med Případně

Postup přípravy receptu

1
Omytá jablka rozkrájet, vyndat jadřince, podlít vodou a přivést k varu (udržet jen v mírném klokotu) - nemíchat, aby z toho nebyla kaše. Přidat oprané bobulky, přiklopit a nechat 5 min. dusit. Přiklopené nechte vychladnout. Směs propasírujte přes síto (ne kov!!!) nebo utěrku - směs ale nevyhazujte!!!! Šťávu v čistém hrnci vařte a pomalu dávejte cukr. Po rozpuštění přidejte vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu, nakonec med. Jakmile se začne vařit, ihned odstavte a přelejte do lahví, uzavřete a otočte dnem nahoru.
2
Tohle je sice malinko složitější, ale neskutečně dobré, děti jinou šťávu nechtěly, takže jsem vlastně této šťávy dělala daleko víc než té čisté - ta byla spíš jako opravdu na léčeni neduhů. Tahle štáva je i do čaje výborná nebo do minerálek.
3
Osladíte s ní i bylinkový čaj. Jo a ze zbytku toho pasírování normálně udělejte marmeládu - nemá chybu - klidně tam přidejte i čerstvé ty samé ingredience a marmeládu asi děláte, takže postup je tentýž.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Limonáda z červených pomerančů

Limonáda z červených pomerančů

Koláč z červených pomerančů

Koláč z červených pomerančů

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 22. 8. 2016 19:13

    Šťávu jsem nechala z povařeného ovoce vykapat, jen jsem to trochu zmáčkla. Do marmelády jsem pak propasírovala zbytek...

  • MJG | 9. 10. 2013 11:11

    Tak jsem to letos konecne vyrobila a je to skvele. Vsem stava moc chutna. <:-)

  • Anna | 24. 9. 2012 21:42

    No těch 750kg cukru to je bomba! :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Nealkoholické Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezinky Citron Cukr Jablka Med Pomeranč Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

Kuřecí prsa v slanině

Kuřecí prsa v slanině

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Drožďová pomazánka s pepřem

Drožďová pomazánka s pepřem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

240
Bramborový salát s okurkou a koprem
Bramborový salát s…
130
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
27
Švei-ču-žou
Švei-ču-žou
26
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Myslivecké kuře s…
25
Linecké cukroví IV.
Linecké cukroví IV.

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Halloweenský mejdan v optice: Mexické »mrtvolky«!

Halloweenský mejdan v optice: Mexické »mrtvolky«!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Štafetky
Štafetky
Šťáva z černého rybízu
Šťáva z černého rybízu
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťavnatá česneková kotleta
Šťavnatá česneková kotleta
  • Recepty.cz
  • Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact