• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Napište svůj komentář k receptu

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 10
      ks jablka
    • 2
      l bezinky 1-2
    • 2
      ks pomeranč
    • 1
      ks citron
    • 1
      l voda
    • 750
      g cukr (Já opět dávám fruktózu nebo hroznový cukr)
    • med Případně

Postup přípravy receptu

1
Omytá jablka rozkrájet, vyndat jadřince, podlít vodou a přivést k varu (udržet jen v mírném klokotu) - nemíchat, aby z toho nebyla kaše. Přidat oprané bobulky, přiklopit a nechat 5 min. dusit. Přiklopené nechte vychladnout. Směs propasírujte přes síto (ne kov!!!) nebo utěrku - směs ale nevyhazujte!!!! Šťávu v čistém hrnci vařte a pomalu dávejte cukr. Po rozpuštění přidejte vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu, nakonec med. Jakmile se začne vařit, ihned odstavte a přelejte do lahví, uzavřete a otočte dnem nahoru.
2
Tohle je sice malinko složitější, ale neskutečně dobré, děti jinou šťávu nechtěly, takže jsem vlastně této šťávy dělala daleko víc než té čisté - ta byla spíš jako opravdu na léčeni neduhů. Tahle štáva je i do čaje výborná nebo do minerálek.
3
Osladíte s ní i bylinkový čaj. Jo a ze zbytku toho pasírování normálně udělejte marmeládu - nemá chybu - klidně tam přidejte i čerstvé ty samé ingredience a marmeládu asi děláte, takže postup je tentýž.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Limonáda z červených pomerančů

Limonáda z červených pomerančů

Koláč z červených pomerančů

Koláč z červených pomerančů

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 22. 8. 2016 19:13

    Šťávu jsem nechala z povařeného ovoce vykapat, jen jsem to trochu zmáčkla. Do marmelády jsem pak propasírovala zbytek...

  • MJG | 9. 10. 2013 11:11

    Tak jsem to letos konecne vyrobila a je to skvele. Vsem stava moc chutna. <:-)

  • Anna | 24. 9. 2012 21:42

    No těch 750kg cukru to je bomba! :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Nealkoholické Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezinky Citron Cukr Jablka Med Pomeranč Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Lívanečky s horkými jahodami

Lívanečky s horkými jahodami

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

87
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Jednoduchá ovesná kaše
Jednoduchá ovesná kaše
28
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
23
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

Carmen Mayerová o životě s Petrem Kostkou: Přiznala bouře v manželství!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Štafetky
Štafetky
Šťáva z černého rybízu
Šťáva z černého rybízu
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťáva z malin, jahod apod.
Šťavnatá česneková kotleta
Šťavnatá česneková kotleta
  • Recepty.cz
  • Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact