Absolutně vynikající těsto konečně je to to pravé. Buchty se povedly na jedničku jen jsem místo sádla použila Ghíí.
DIKY!!! Ja budu hadat ta knizka se jmenovala ,,usporna kucharka"? Hledala jsem tento recept prave original stary i s tim pouzitim brambory a po asi 20 ruznych nahrazkovych zjednodusenych receptech jediny tvuj je ten opravdu spravy! SUPER dik dnes upecu priteli :-P
112236636656252 :'( :-|
tak tady ten recept je suprovej vážně :-) . Mám s kynutím těstem věčně problémy nikdy se mi nepovede:-D ale tady tohle? úúúúplně na jedničku sice jsem bojovala s tvarohovou náplní, ale to je malá drobnost. Tak uvidíme jak se povedli právě jsou v troubě vřele doporučuju :-)
buchty boli vynikajúce, cesto po upečení dokonale vláčné. veľmi dobre sa s ním pracovalo, za chvíľu bolo vymiesené, ani ruka mi nešla odpadnúť :-) . ďakujem za skvelý recept!!!!
Dobrý den,tak jsem dnes vyzkoušela. Jsou výborné,pokud zbyde,dám vědět,zda budou nádherně heboučké i druhý den.Děkuji.
Buchty se mi i napoprvé vydařily. neměla jsem žádný problém s vyklápěním a dáváním od sebe. Jsou vynikající. Už jsem musela udělat 3 várky. Recept je jednoduchý. Když mi zbylo těsto, tak jsem udělala rohlíčky naplněné jablečným pyré.
Povidla si nachystej hodne husta a mas vyhrano ... uz ti nic nevytece! Nedavej do nich zadny rum ani vodu a nebo kdyz to do nich prece jenom das, tak je pak musis michat tak dlouho na sporaku, az se voda vyparii a budou dostatecne tuha! Vzdyt je to tak jednoduche Mino! Preji hodne stesti!
Dodrzovat mnozstvi psanych ingredienci, testo nesmi byt prilis huste, takze pozor s moukou, ja pouzivam na tyto buchty hladkou mouku, jenze ziji na Floride a mouka je tady jinaci, nedavat cela vejce jen zloutky, nezapomenout na bramboru, ta to zvlacnuje a nepect buchty prilis dlouho. Preji aby se priste dilo podarilo!!
Asi jsi pekla na hodne vysokou teplotu??? Ale nevim, to se mi jeste nikdy nestalo. :-)
To jsou buchty paní Anuše Kejřové.
Těsto bylo při zadělávání velmi lepivé, ale po vykynutí se s ním pracovalo dobře. Ovšem po vyndání z trouby se z buchet staly spíše placky.. Nevím proč.. :-(
Buchty jsou opravdu výborné. Děkuji za recept.
Nejde mi kliknout na vyzkoušel, známku 1 jsem dávala už dřív, no zas něco mi nefunguje :-\ , tak aspoň fotka ;-)
Buchtičky nemají chybu!! Všem doporučuji. Dala jsem místo polohrubé mouky hladkou a jsou vláčné. Jedna dávka je asi na 25 buchet a na půlku velkého plechu.Příště udělám rovnou na velkej plech ze dvou dávek!! :-[
Dělala jsem několikrát a jsou to nejlepší buchty, voňavé a dlouho vláčné ;) dávám 1 díky za recept :-)
Mé první buchty se povedly myslím celkem dobře, děkuji za recept. Pro vyzkoušení jsem dělala půl se 100% rostlinným tukem a půl se sádlem. Ty s tím sádlem jsou MNOHEM lepší, s tukem jsou tvrdší. Ani tvarohová náplň mi nevytekla, což se divím, protože jsem je ani moc důkladně neslepovala. Přeji mnoho dalších vynikajících a ověřených receptů.
Dobrý den, jsou to 2 lžíce tlučeného nebo práškového cukru, už je opraveno, díky.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kolik cukru se do pečiva dává. V receptu jsou napsány 2 kostky, které dám do kvásku, ale poté se dáva ještě cukr do těsta a není nikde psaný druh cukru a množství. Tak zda byste mi mohli poradit kolik cukru tam mám dát, v jiných reptech se píše různě 50,80,100-150g.Děkuji a už se těším ;-)
Chci se zeptat, jak to myslíte s tím pudinkem - to jako uvaříte puding a dáte ho jako náplň?
Pekla jsem je dnes znovu a opět musím zapět chválu!!! Jen je nemastím sádlem, ale rozpuštěným máslem nebo Herou a jsou krásně voňavé. Ono ne každému to sádlo na buchtách sedne.
Lepší buchty jsem ještě nejedla! Pekla jsem je dnes poprvé, se švestkama a už jsou pryč. Jiné už dělat nebudu! Holt prababičky to s těma buchtama uměly :-))))
chuťově delikatesa, jen hrozně cítím to sádlo :( jinak nejlepší jsou ty povidlové ale naštěstí mi nevytekla ani jedna náplň, výborné!
Ta jsem dnes také pekla tyto buchty :) Musím říct, že těsto mi nakynulo téměř jako v hrnečku vař, takže buchet jsem měla z této dávky opravdu požehnaně :D Jenže... sádlem jsem mastila tak poctivě, až se mi v troubě spíše usmažily než upekly, takže smrdí spíš jako pečená kachna než voňavé babiččiny buchty :D no, příště je pomastím mnohem míň.. na chuť si ještě počkám, teď mi chladnou na balkoně, ale už se nemohu dočkat. Jinak jsem je dělala s tvarohem/pudinkem, povidly a marmeládou :) Dávám 1!
Recept na tyto buchty patří opravdu k nejlepším. Připomínám, že je dobré mouku přesít přes sítko(peču z hladké), je nadýchanější , ingredience nechte při pokojové teplotě než začnete, rozpuštěné máslo nesmí být horké to platí i o mléku. Jinak z této dávky uděláte cca25 buchet. To je zhruba půlka velkého plechu.Aby jsem je měla stejné, vážím si kousky těsta na váze (4dkg). Pokud chcete mít buchty vysoké, bejte je hustě k sobě na menší pekáček. Paní Lucie nenechte se odradit, zkuste je znovu, určitě se povedou.
Jako první dílko z kynutého těsta chválím výbornou chuť. Nicméně těsto mi moc nenakynulo, pak se divně lepilo a buchty jsou takové placatější a to jsem chtěla právě ty nadýchané...:-) Asi můj amaterismus a možná příště to bude lepší. Taky povidla mi vytekla, ale to už vím proč. Ale výborné!!!
Tak jsem právě vytáhla z trouby. Musím přiznat, že mé první dílko z kynutého těsta a moc se mi nezdařilo. Buchy jsou sice chuťově výborné, ale na pohled už je to horší. Povidla vytekla (dělala sem blbě, už vím). Ale horší bylo samotné kynutí těsta. Tomu se moc nechtělo, pak to jaksi moc lepilo, a to jsem postupovala podle instrukcí. Asi ten amaterismus a příště to bude lepší. Nicméně, výborné!!!
Výborné! 1*
díky za vyborny recept.ted jsem dopekla a myslim že zachvili nic na taliři nezbude.doporučuji tento recept a davám za 1.
Tak mám napečeno a jak tak koukám, pomalu i snězeno. Pro tři chlapy je toho opravdu málo. Těsto je výborné. Doporučuji!
Dnes som tieto buchty upiekla presne podľa receptu a môžem každému odporučiť. Sú naozaj výborné, ale pre našu rodinu ich bolo z jednej dávky málo- len trocha viac ako polovica veľkého plechu. Robila som ich plnené tvarohom, marmeládou a asi dve aj orechami. Ale jasným víťazom u nás boli plnené marmeládou. Budem skoro opakovať, ale určite z dvojitej dávky.A ešte jeden dotaz- kysnuté cesto miesite vareškou, alebo po zapracovaní všetkých surovín ručne? Hodnotenie : velikánska 1.
Posílám radu co z řídkým tvarohem.Cedník dejte na mísu,do něho vložte jemný hadřík,na to dejte tvaroh a zatěžkejte,nemusíte moc.Nechte v lednici přes noc a uvidíte jak se s tím bude dobře pracovat.Dělám to tak a je to výborné,protože vyteče přebytečná syrovátka.
...asi ste použili nevhodný druh tvarohu, ja som tiež raz chcela robiť buchty a kvoli riedkemu tvarohu som musela urobiť len rovnú placku a tvaroh len natrieť na ňu, druhýkrát som videla tiež že bude plnka riedka, tak som pridala doň vanilkový puding - prášok a ono to nevytieklo. Ale veľmi záleží na tvarohu.
Dnes sem je upekl. Buchty jsou fantastické.Jen s tvarohovou náplní sem měl problém.1) je řídká a do buchet se špatně plní.2) buchty jsou naplněné dostatečně a přes to mi dobrá polovina zbyla (nevadí to, dám ji na mrazák a použiju do žemlovky).
Výborné.U nás se po nich jen zaprášilo.Bezvadně se dělaly.A výsledek perfektní.
Buchty jsou skvělé,stejný recept mám od babičky a jsem moc ráda,že tradice si pořád umí uhájit místo.Pro paní Mrázovou-lze užít na cokoli sladkého,ale buchty se mašlují tukem -nejlépe půl sádla a půl másla ,což pak na koláči chybí a bývá sušší,tedy před nakladením ovoce je fajn jej pomastit.
Vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším
Vynikající, jiné těsto už nedělám.
Buchty jsou naprosto vynikající. Těsto mě udělala pekárna, takže to nemělo chybu. Jen by mě zajímalo, zda by se dalo těsto použít na koláč s ovocem a drobenkou.
muzu pridat jen dalsi chvalu, vyborne, nadychane, mekoucke! Vubec jsem netusila ze i takove skvele buchty se daji upect doma. Moc dobry napad dat do tvarohu naslehany snihu, tvaroh, pak vubec pri peceni nepustil vodul ani se nesrazil.
No ale nevystidlý buchty jsou prý nezdravý říkal Kolonik :-))
Dnes jsem dělala a opravdu jsou moc dobré ani nestíhají vystidnout
Zkuste tyhle buchty, jsou opravdu vynikající. Úplně stejně je dělá moje mamka. Ta nastrouhaná brambora dodá buchtám vláčnost a nejsou suché ani druhý den. Doporučuji 1/3 polohr. mouky nahradit hladkou a alespoň 2x mouku prosít, aby se pěkně provzdušnila. Uvidíte, jak buchty budou neuvěřitelně jemné a nadýchané. Doporučuji i makovou náplň (určitě stojí za to si mák doma umlít a nekupovat "umletý" mák jako polotovar z obchodu - není dobrý) - pokud zrovna máte doma nastrouhaný perník, zkuste do makové náplně přidat jednu lžíci. Někdo dává i lžíci švestkových povidel nebo kousek čokolády.
Tak se povedlo! Buchticky byly vyborne,krasne nakynuly a byly vlacne a mekoucke, i kdyz do druheho dne zbyly jen dve. 1*
Tak uz mi to kyne - teda doufam ze to kyne. Dam vedet jak se podarilo. Priste je ale budu muset delat kdyz je manzel doma aby to vymichal,nebo budu mit bicepsy vetsi nez on :D
Veroniko, sušené droždí - jeden sáček (7 g) - odpovídá cca 1/2 kostce, tedy 20g čerstvého droždí. Ať se podaří!!! S.
Rozhodla jsem se buchty zkusit,sama jsem je jeste nikdy nedelala,jsem zacinajici kucharinka a ziju v Australii a nemam tu maminku aby i poradila, tak se musim zeptat vas - bohuzel tu nemuzu nikdy sehnat normalni kvasnice v kostce, jake mnozstvi bych mela dat suseneho drozdi ? Dekuji
Skvělý recept, byly to nejlepší buchty jaké jsem kdy udělala dávám 1.
Senzační těsto, křehké, buchty byly dlouho vláčné, těsto jsem dělala v DP.
Právě jsem dopekla a jsou opravdu moc dobré!!!Akorát mi u některych vytekly povidla:-(.Chce to asi lepší zručnost :-))
Musím moc pochválit tento recept. Těsto je vláčné a buchty nevysychají ani po delší době (samozřejmě pokud je nadšení strávníci hned nezbaští). Dávám velkou 1*.Dělala jsem s povidlovou náplní: povidla rozředím troškou horké vody a rumu, přidám skořici, hřebíček a pokud je třeba malinko přisladím.
Úplně nejúžasnější buchty, které jsem pekla a jedla. Těsto zadělávám v DP. Moc díky za recept.
Tento recept nemá chybu, poprvé v životě jsem pekla buchty a hned ten den se po nich jen zaprášilo, musela jsem je dělat znovu:-) Moc děkuji!
Musím konstatovat, že něco takového jsem ještě nebaštila. Ani babička takové nepekla a to jsem si byla jisté, jako asi spousta lidí, že ta moje babička peče to nejlepší na světě. Pekli jsme buchty tchánovi místo dortu a jak nikdy chválu nešíří, olizoval se ťápal a chválil a mlaskal, prostě nádhery. Člověku ani nevadí, že je to na delší lokte. Na neděli se chystám znovu péct a moc moc se na ně doma těšíme.
Právě jsem je dopekla a vypadají jako z pohádky! Už se těšíme na ochutnávání :-)
Buchty jsme dělali v pekárně (dle receptu "Buchty - těsto z domácí pekárny"). Použili jsme ale náplně z tohoto receptu. IMHO je škoda do povidlové náplně dávat citr.kůru, zcela to přebije chuť povidel (příp. dát opravu jen špetku).
Hurá, poprvé v životě se mi podařily buchty! Nejsem žádná mladice, peču už hodně dlouho,ale buchtám jsem se vyhýbala, protože mi vždycky z toho vyšly tvrdá kopýtka. Podle tohohle receptu byly přesně takové, jaké být mají- vláčné, nadýchané a lehounké, jako z peří. Díky,dávam 1.
katka no ja by som o vytekani naplne vedela hovorit aj hodiny....a podla skusenosti z diskusie a rad , ktore som tu dostala, som usudila ze to bolo v prilis tenkom ceste....chcela som aby tam bolo vela naplne a preto som to cesto musela roztiahnut....a presne ako pise Hela- tu v diskusii, alebo aj iva nemcova...musi byt cesto rovnomerne hrube a nesmie byt prilis tenke.
Katko,mozna pecete prilis dlouho,tim pedem se testo moc vysusi,ja osobne pecu buchty na 200 ° a jen 20 min a zustanou hezky vlacne i po vychladnuti.Ohledne vytekani naplne,tak to se mi stavalo taky,pak jsem zacala testo vyvalovat valeckem aby bylo stejne "tluste" a po naplneni necham jeste odpocinout minimalne 30 minut.Doufam,ze ma rada bude co platna,jsou tady i zkusenejsi kucharky :-)
Nevím, kde dělám chybu - u všech kynutých buchet, koláčů, mazanců (podle všemožných receptů) mi pečivot hned po vychladnutí ztvrdne. U buchet mi navíc náplň vyteče... Poradíte mi jak na to, aby buchty atd. byly měkké a vláčné? Děkuji!
těsto moc příjemné ,buchty chuťově dobrý, neměla jsem mušk.oříšek,tak proto možná jen dobrý....možná zopakuji.Babičová
Už jsem zde jednou tyto buchty chválila a dnes chválu opakuji. Navíc jsem od vánoc majitelka pekárny tak jsem zkusila přesně dle receptu udělat těsto v pekárně. Těsto je super a buchty ještě lepší.
Z tohoto těsta jsem už několikrát pekla koláče, protože buchty u nás "nejdou" a byly výborné. V sobotu budu opět péct koláče z tohohle těsta na přání rodiny.
Buchty jsou výborné. Sádlo jsem koupilla v Kauflandu v takové vaničce . Kupovala si ho tam paní, tak jsem se ji zeptala jetli je dobré. Tak ho od té doby kupuji. Jinak sálo nepoužívám. Jen na tyto buchty a letos jsem zkoušela vanilkové rohlíčky s částí másla a sádla. Jo a do vánočky.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jednu možná nejapnou otázku... Mohu použít klasické vepřové sádlo z obchodu? V životě jsem se sádlem nepracovala. Ď.
Když se vám podaří vymíchat volné sametové těsto,nemusíte dávat bramboru.Těsto nevyvaluji,vykrajuji pomoučenou lžící,pomoučenýma rukamazaoblím,povytáhnu podle potřeby a plním.Můžete udělat moravské koláče-dovnitř tvaroh,nahoru do důlku povidla.Pomastíme a posypeme drobenku.Nepotíráme bílkem.
Moniko, já dělám všechna těsta na koláče a buchty z hladké mouky. Jde to, ale nedělejte těsto příliš tuhé.
Výborné jsou také s pudinkovou náplní:1/2 l mléka,2 vanilkové pudinky,1 vanilkový cukr,trocha rumu,dle chuti cukr.Zkuste to,je to výborné.
Jani chtela jsem se zeptat, jestli by sly buchty udelat i z hladke mouky.Bydlim ve Francii a tady polo ani hruba mouka neni.
Díky za tenhle perfektní recept. Přítelkyně byla v práci a já se rozhod, že ji nejakpřekvapím. Umím občas něco podle receptu uvařit, ale v životě jsem ještě nic nepekl. Když pominu to, že jsem neuměl odhadnout velikost buchet a každá pak byla jiná a mnohem větší než by měla být, výsledek byl naprosto úžasný. Přesně tyhle recepty mám rád - všechno krok po kroku, aby to zvládl i amatér. Ještě jednou díky!
heli... bud pozdravena dobra zena.....hej ide len o lekvarove....takze doslova a do pismena sa budem riadit tvojimi radami a nech ma porazi ak to nevyjde. ty budes nacisto mojim kucharskym guru.....som za teba velmi vdacna....maj sa pekne.
Ahoj Míno, pokud se ti nedaří specielně "lekvárové" buchty, tak asi děláš zbytečně tenké těsto. Zkus nechat těsto o síle asi 1/2 cm a pokud je důkladně kolem dokola na pekáči pomastíš, tak se musejí povést. Pokud né, tak to už je asi potřeba vyměnit kuchařku! Nedávno jsem v televizi viděla, jak pečou buchty na plechu podobném lívanečníku a tam se vůbec mezi sebou nedotýkaly. Takžče by se daly péci na plechu něco jako koláče.
tak ja uz som zufala....peciem ich uz 4x a stale a stale sa mi potrhaju konkretne tie lekvarove. uz som nastudovala snad vsetky diskusie o buchtach ktore tu existuju a robim vsetko podla skusenosti a furt sa mi to potentuje. no dam im teda este jednu sancu a ak nevyjde ani ta tak potom nadobro koncim s lekvarovymi buchtami...neviem preco som na ne taka lava.
Recept je perfektní. I když nemám s něčím takovým zkušenosti buchty se povedly perfetně hned napoprvé, přítel si nesmírně pochvaloval, a i když říká, že sledké nemůže ani vidět zmizely do druhého dne
Míno, s tím tvarohem neporadím - u nás tvarohové nejdou na odbyt. Ale asi to bude tím tvarohem, jestli obsahuje i škroby a zahušťovadla,tak se při pečení ztratí. Někdo používá místo tvarohu do buchet a koláčků sýr Riccota - je to sice trochu dražší, ale na rozdíl od tvarohu nepouští vodu a nerozmáčí těsto. Buchty jsem dělala v neděli s povidly, na půl kg mouky (hladké) jsem dala do těsta asi 5 g sádla s máslem a na promazání jsem použila dalších 10 dkg sádla - na jeden velký plech.
Ne, Míno, neděláš nic špatně. Pudingový prášek se může přidat do tvarohu (pokud je řídký nebo pro žlutou barvu). Ale pokud ten tvaroh nastavíš tím pudingem, tak je (podlé mé chuti) mnohem lepší a je ho velké množství. Většinou uvařím ten puding, do 1 tvarohu zamíchám (trochu vychlazenou) tak polovinu a zbytek upotřebím jinak (sníme). Puding tvaroh nastaví (krém na dort se taky nastavuje pudingem) a většinou ještě zbyde. Ale zlikviduje se - chutná jako pribinák.
Já když dělám buchty, tak těsto nevyvaluji(já to asi totiž neumím-pří kraji je těsto tlusté, uprostřed tenké- z takového já buchty neumím), ale vykynuté těsto rovnou ze zadělávačky vykrajuji lžící na pomoučněný vál,v dlani pak roztáhnu na placičku, zamotám nádivku, buchty naskládám do pekáču, já je klidně napleskám hodně k sobě, ale každou buchtu je třeba HODNĚ omastit sádlem, pak se neslepí.Po upečení a vyndání z trouby asi tak 10min počkám aby se sádlo vsáklo, překlopím na prkýnko a hned buchty od sebe odtrhám aby vyšla pára a nesrazily se. A ještě rada od mojí mamky: jakékoliv kynuté těsto je třeba řádně "vykuchat", až je opravdu hladké a nelepí se. Chvíli to trvá, ručičky bolej, ale výsedek pak stojí za to
:o))))) hela to je neujveritelne.....usmievam sa na monitor od ucha k uchu a vyzeram ako tichy blazon...no ako fajne si mi rozjasnila tento uprsany den......jezis tak ja som to nacisto nepochopila ze ten puding nemam do tvarohu pridavat ako prasok, ale ako uvarenu vec....no vidis...stara som a neviem to.....piect som zacala len pred 3 mesiacmi, tak preto vyzeram ako *mlada gazdina*.....kym sme sa neodstahovali zo slovenska, tak pecenie zabezpecovala moja mamicka....teraz si akosi musim vystacit sama.....tak preto tolko otazok
Jé, ahoj Míno, znovu jsme na sebe narazily! Mě se taky dříve buchty "trhaly" ale pak jsem zjistila, že se nesmí dávat do pekáče tak moc blízko sebe (nesmějí se dotýkat) a hlavně, musí se nechat v pekáči skoro vychladnout a pak teprve vyklopit. Tvarohovou náplň dělám tak, že do půl kila tvarohu přidávám 1 uvařený vanilkový puding z 1/2 l mléka a vanilkový cukr, někdy ochutím citronem. Náplň je nadýchaná, neztrácí se v buchtách, neteče ani z koláčů a ještě ušetříš vejce.
Mari, velka vdaka, a mozte mi poradit este v tomto, raz som skusila tvarohove...a tam bol vzhlad v poriadku, dokonca sa mi podarili buchty ...jako cihly.... ako povedal moj cesky manzel, no ale ten tvaroh sa akokeby rozplynul do toho cesta ci co...zijeme v nemecku, tu nie je ten klasicky hrudkovity tvaroh, len termizovany, tak pridavam do neho vanilkovy puding, ale v tej buchte sa doslova a dopismena ako keby vsiakol do toho cesta....myslite, ze je to tym tvarohom....alebo mi poradite nejaky dalsi grif?????
Mino, zkuste použít kvalitní hladkou mouku, těsto vyválejte tak na půl centimetru, po rozkrájení na čtverce se trochu stáhne - neroztahujte ho od středu, na zabalení si povytáhněte okraje čtverce. Pokud už teď vidíte, že těstem prosvítá náplň, zkuste ze zbytku těsta udělat záplatu. Na plech dávejte trochu od sebe a pořádné promažte na povrchu i na bocích - opravdu hodně. Ať se vám povedou!
Také jsem je dnes pekla - se švestkami, které jsem osladila rozdrobeným perníkem. Móc dobré (a to jsem buchty pekla asi 2x v životě, naposledy tak před 20 roky).
Tak som ich upiekla. Nejako som zle nastudovala recept, lebo som dala miesto polohrubej muky hrubu, a 40g drozdia namiesto 20. Troska to pripomina spongiu.Lekvar mi ale zaplatpanboh nevytiekol :)Nabuduce budem piect vo vacsom pekaci
prosim pomozte mi, ja fakt uz neviem kde robim chybu...cesto mi vzdy nakysne a po upeceni je tiez chutove vynikajuce.....akurat ten vzhlad....mame radi lekvarove, tak plnim lekvarom, ale neviem, ci to cesto rozvalkam prilis natenko...po upeceni sa mi buchty trhaju a lekvar vyteka....vysledok je otrasny....chutia naozaj skvele, ale vzhlad je katastrofalny.
Paní Jano,právě jsem dopekla buchty dle Vašeho receptu a jiné již dělat nebudu...Důvodem je má pětiletá dcera,která řekla,že jsou nadýchané a mňamózní.Což jak uznáte sama se nemusí dál komentovat...))))
můj první pokus o buchty..na dovolené na vysočině se po nich jen zaprášilo a buchty chválil každý, na koho vyzbyly (i přesto, že mi těsto nenakynulo) a příště si už budu jistě pamatovat, že "vlažné" mléko není to z ledničky:)..
Musím poděkovat za recept!! Buchty jsem napekla ve velkém množství do práce (pro 7 kolegů), dva se na ně vrhli a po buchtách se zaprášilo :c) Ale ten jejich spokojený výraz...Stojí za to :c) Děkuji a chválím!!!
Dneska jsem poprvé pekla tyto buchty a jsou moc dobré!!!děkuji za tento recept!!!
Dnes vyzkoušeno,buchty jsou vynikající,ovšem jestli jsou stejně dobré i druhý den už asi nezjistím,krčí se jich tam pár posledních.Dávám 1*.
Takže jsem vyzkoužela. FANTASTICKÉ. Zvládám pečení celkem obstojně, ale na to kynuté těsto jsem pořád neměla ten správný recept až teď. Buchty se jen rozplývají na jazyku a opravdu jsme doma zhodnotili, že jsou jako od babičky. Děkuji.
Opět jsem je o víkendu pekla a opět jsou super !!! Fakt skvělé, jiné už nepeču. Vyzkoušejte, budete nadšení !
Romano, u tvarohových buchet to tak prostě je. To, co popisujete, naopak znamená, že Vám krásně nakynuly a povedly se.
Vyzkoušela jsem několik receptů, ale buchty jsem měla vždycky tvrdé, tak jsem si řekla, že už dále nebudu experimentovat, ale po přečtení pochvalných komentářů jsem tyto buchty dneska upekla. Nejdříve jsem měla radost, že se mi povedly, měly krásně měkkou kůrku, ale když jsem ochutnala, byla jsem zklamaná. Nevím, kde jsem udělala chybu, ale jsou uvnitř duté(prostě jen tvaroh, pak nic a kůrka). Komu se povedly, nevíte čím to může být? Dík.
Jako z pohádky...jen je vrazit do rance a tradááááá.....
jsem nová návštěvnice a říkám.ještě ještě ještě něco vynikajícíhooooo.paní jano to je pohádka...ddděkuji mockrát a čekám na další..
Pekla jsem o víkendu.Nedělala jsemmalé buchty, ale velké vevnitř s tvarohem, navrch marmeláda a posypka.Těsto na tyto velké koláče bylo trochu řidší,ale když jsem ho podsypala, pracovalo se s ním celkem fajn. buchty jsou skvělé!!!! Dávám 1.
VYNIKAJÍCÍ !!!!!!!!!!!!!!! Postupovala jsem přesně podle receptu a upekly se mi nádherné vláčné buchty. Recept je naprosto geniální. Dávám 1*.
Výborné buchtičky.Konečně jsem došla na to čím to je, že moje buchty nebyly nikdy takové jako pekávala maminka. Určitě je to použitím sádla. Sice méně zdravé,ale 100% lepší, žádný tuk ani olej sádlo v těchto buchtách nenahradí. Už jinak dělat ani nebudu. Zase jeden starý výborný recept. Díky p. Janě a jen tak dál. Hodnotím 1.
Přesně tak je dělala vynikají kuchařka - má babička. Jen vždycky mi říkala: DOVNITŘ sádlo, ZVENKU máslo
naprosto skvělé, jiné buchty uz nepeču,a to mám vyzkoušených hodně receptů . Jen se po nich zaprášilo
Tak uz se tesim az vyzkousim,podle receptu to opravdu asi bude vynikajici,dam vedet..
Paní Jano, to je hrůza, úplně se "bojím" dalších a dalších Vašich receptů. Absolutně nemůžu nikdy stihnout všechny zkusit. Jakmile si připravím nějaký, Vy už vyrukujete s hafem dalších, prostě nevím, kde mi z toho hlava stojí !! Nejlépe by bylo chvilku se na ně nedívat... ale to zase člověku nedá, ta zvědavost nás kuchtiček je veliká!!! Díky, díky za všechny excelentní recepta :))
Určitě vyzkoušejte :-)) Mám vyhlídnuto ještě několik prastarých receptů, tak se těšte :-))))
Pani Ticha, jestli budete pokracovat v zasilani starych receptu , tak se nase rodina ubuchtuje a budete nas mit na svedomi:-))) Mne to neda a ja to vyzkousim, hned dam vedet jake byly:-))