• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Staročeský kuba
Napište svůj komentář k receptu

Staročeský kuba

autor: jarin66
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeský kuba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrst sušené houby
    • 0,75
      l mléko
    • 1
      dl dětská krupice
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka mletý kmín
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Houby povaříme ve vodě, lehce nasekáme (pokud jsou to větší kusy), propláchneme, přidáme mléko, krupičku, sádlo. Chvilku povaříme na mírném ohni, přidáme utřený česnek, sůl a koření. Nakonec vmícháme vejce.
2
Promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby na 180-200 °C. Pečeme zhruba 50 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Pravý staročeský smažený kapr

Pravý staročeský smažený kapr

Staročeský domácí chléb

Staročeský domácí chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Kebrdlová | 28. 12. 2007 14:37

    To je fakt, kuba a kroupy patří k sobě. Jakápak krupička ?? A vejce ?? No to už snad ani není kuba!! A taky by tam mělo být trochu slaniny...

  • Miloš Zummer | 23. 12. 2007 22:48

    Kuba je neoddiskutovatelně z krup,později z krupek.Čím více hub,tím lépe a navíc se používají houby černající-původní název je Černý kuba-tedy převážně křemenáče,kováře.Zásadně použijte jako tuk škvařené sádlo!

  • Jaroslava Oumarová | 27. 2. 2006 12:31

    Ještě dodatek: krupičkový hubník je tradiční jídlo z Podkrkonoší, zatímco kuba je ze Šumavy a Vysočiny. Důležité ale je, že chutnají oba:-))

  • Jaroslava Oumarová | 27. 2. 2006 12:28

    S krupičkou - to je původní recept na staročeský hubník, ale chutnější je s rohlíkama:-). To je stejné jako u hlavičky( velikonoční nádivka ). Moje babička ji dělávala s krupičkou, ale pak někdo přišel na skvělý nápad s rohlíkama a je to taky dobřejší než původní recept:-)

  • Marsí | 27. 2. 2006 11:09

    Taky se mi to nezdá.....mají tam být krupky nebo kroupy, ale je fakt, že houbovou krupičku jsme ještě nejedli...:o))

  • Jaroslava Oumarová | 27. 2. 2006 09:20

    To není kuba, ale tzv. hubník. Kuba se dělá z krup, ne z krupičky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kuba
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Dětská krupice Majoránka Mléko Mletý kmín Pepř mletý Sádlo Sůl Sušené houby Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z vaječného koňaku

Bábovka z vaječného koňaku

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Jablková buchta bez vajec

Jablková buchta bez vajec

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Italská caponata

Italská caponata

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

24
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
16
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
16
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
15
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
15
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Staročeský kuba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact