• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Staročeský kuba
Napište svůj komentář k receptu

Staročeský kuba

autor: jarin66
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeský kuba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrst sušené houby
    • 0,75
      l mléko
    • 1
      dl dětská krupice
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka mletý kmín
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Houby povaříme ve vodě, lehce nasekáme (pokud jsou to větší kusy), propláchneme, přidáme mléko, krupičku, sádlo. Chvilku povaříme na mírném ohni, přidáme utřený česnek, sůl a koření. Nakonec vmícháme vejce.
2
Promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby na 180-200 °C. Pečeme zhruba 50 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Pravý staročeský smažený kapr

Pravý staročeský smažený kapr

Staročeský domácí chléb

Staročeský domácí chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Kebrdlová | 28. 12. 2007 14:37

    To je fakt, kuba a kroupy patří k sobě. Jakápak krupička ?? A vejce ?? No to už snad ani není kuba!! A taky by tam mělo být trochu slaniny...

  • Miloš Zummer | 23. 12. 2007 22:48

    Kuba je neoddiskutovatelně z krup,později z krupek.Čím více hub,tím lépe a navíc se používají houby černající-původní název je Černý kuba-tedy převážně křemenáče,kováře.Zásadně použijte jako tuk škvařené sádlo!

  • Jaroslava Oumarová | 27. 2. 2006 12:31

    Ještě dodatek: krupičkový hubník je tradiční jídlo z Podkrkonoší, zatímco kuba je ze Šumavy a Vysočiny. Důležité ale je, že chutnají oba:-))

  • Jaroslava Oumarová | 27. 2. 2006 12:28

    S krupičkou - to je původní recept na staročeský hubník, ale chutnější je s rohlíkama:-). To je stejné jako u hlavičky( velikonoční nádivka ). Moje babička ji dělávala s krupičkou, ale pak někdo přišel na skvělý nápad s rohlíkama a je to taky dobřejší než původní recept:-)

  • Marsí | 27. 2. 2006 11:09

    Taky se mi to nezdá.....mají tam být krupky nebo kroupy, ale je fakt, že houbovou krupičku jsme ještě nejedli...:o))

  • Jaroslava Oumarová | 27. 2. 2006 09:20

    To není kuba, ale tzv. hubník. Kuba se dělá z krup, ne z krupičky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kuba
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Dětská krupice Majoránka Mléko Mletý kmín Pepř mletý Sádlo Sůl Sušené houby Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

131
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
128
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
116
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
36
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Svatba Mel B ze Spice Girls: Kolegyně na ni kašlou!

Svatba Mel B ze Spice Girls: Kolegyně na ni kašlou!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

  • Recepty.cz
  • Staročeský kuba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact